Predsjedništvo

Održana redovna sjednica: Što su predsjednici dogovorili?

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju i dva sporazuma.
Vijesti / Politika | 20. 09. 2019. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj šestoj redovnoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, upućen članovima Predsjedništva BiH, za sudjelovanje na trilateralnom sastanku Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Turske u Beogradu, 8. listopada 2019. godine.

Također prihvaćen je i poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Slоvеniје Bоrutа Pаhоrа za službenu pоsјеtu Rеpublici Slоvеniјi. 

Članovi Predsjedništva BiH prihvatilli su poziv za sudjelovanje na World Holocaust Forumu (WHF) pоd nаzivоm „Sjećanje na holokaust i borbu protiv antisemitizma“, kојi ćе biti оdržаn u Jeruzalemu, 23. siječnja  2020. godine. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

Prihvaćen je i poziv za sudjelovanje na Međunarodnoj konferenciji o sprečavanju seksualnog nasilja u sukobima, koji će se održati u Londonu, od 18. do 20. studenog ove godine. Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodit će predsjedavajući Željko Komšić. 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo suglаsnоst Agenciji za pronalaženje ratnih zarobljenika/ nestalih u akciji pri Ministarstvu obrane SAD-a (DPAA) zа realiziranje projekta lociranja i identifikacije pripadnika Vojske Sjedinjenih Američkih Država koji su sudjelovali u II svjetskom ratu. 

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju i dva sporazuma. Prvi je o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine („primalac“), koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora, i Republike Srpske, koju predstavlja Ministarstvo financija, i grada Bosanska Gradiška („Agencija za izvršenje projekta“), koju predstavlja gradonačelnik, i KfW-a, Frankfurt am Main („KfW“), u iznosu od 10.266.845,46 eura - Prikupljanje i tretman otpadnih voda Gradiška - Faza 1. Drugi sporazum odnosi se na grant između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim stambenim programom – BiH-6 (2018). 

Isto tako, Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pristupanju Multilateralnoj konvenciji za implementaciju mjera u okviru Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne baze i prenošenja profita (MLI), priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close