Šunjić

Članice HNS-a trgovale su s bošnjačkim strankama u Mostaru

Komentirajući žalbe na izborne rezultate i izborni proces, Šunjić kaže kako HRS na ovim izborima nije pokraden.
Vijesti / Politika | 08. 01. 2021. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Valjalo bi istražiti i zašto su pojedine stranke, članice HNS-a, trgovale mjestima u biračkim odborima sa strankama bošnjačkog političkog spektra, pogotovo znajući da su sve te stranke koordinirano nastupile na izborima za grad Mostar'', rekla je  u intervjuu za Hrvatski Medijski Servis Vesna Šunjić, koja je na listi Hrvatske republikanske stranke osvojila mandat u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Komentirajući žalbe na izborne rezultate i izborni proces, Šunjić kaže kako HRS na ovim izborima nije pokraden.

''Za razliku od svih prethodnih na kojima smo sudjelovali, nismo imali informacije da smo pokradeni, što je lijepo, za promjenu, ali to moramo zahvaliti našim promatračima i članovima biračkih odbora koje smo valjano obučili. Pitanje je koliko bi optužbi bilo prema SIP-u da su i druge stranke valjano obučile svoje promatrače. Ovdje mislim posebno na one koji su dva dana pred izbore reagirali na drastične nepodudarnosti u biračkim popisima, iako se za to znalo još početkom studenog, na što smo ih i mi iz HRS-a tada upozorili, jer ti isti koji ovih dana reagiraju imaju svoje ljude na vodećim funkcijama u javnim institucijama koje prate registraciju i prijave boravišta.'', rekla je Šunjić.

Govoreći o podršci koju će HRS dati u Vijeću, Šunjić kaže kako neće biti koalicija.

''Koalicije nećemo potpisivati ni s kim, no, sudeći po zadnjim medijskim istupima vodećih ljudi HDZ-a BiH i SDA, ta činjenica neće činiti neki problem, budući da se već naziru naznake njihove, tzv. velike koalicije. Što se tiče naše podrške, našu podršku će imati onaj kandidat koji ponudi konkretan plan za rješavanje projekata i problema koje budemo stavili pred njega. Kandidat koji nam ponudi konkretan plan za rješavanje dosadašnjih problema uključujući i sankcije odgovornih te predstavi način na koji će savjesno upravljati Gradskom upravom i gradskim imovinom na načelu transparentnosti, stručnosti i poštenja. Ukoliko to ne dobijemo ni od jednog kandidata, našu podršku neće dobiti nitko. To dugujemo sugrađanima koji su nam poklonili svoje povjerenje na ovim izborima i koji s punim pravom očekuju drugačiji način vođenja politike, upravljanja gradom i koji od nas očekuju da ćemo djelovati u najboljem interesu građana Mostara'', rekla je, između ostalog, Šunjić.

Kopirati
Drag cursor here to close