Tko je Srbin?

Ćirilica za prolaz u Federaciji

Sjednica federalnog Doma naroda zakazana je za danas, a Broćeta nije imao informacija hoće li SDP pokušati ponovo izabrati šefa Kluba Srba…
Vijesti / Politika | 14. 11. 2019. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pokušaj SDP-a da se domogne srpskih pozicija u vlasti u Federaciji BiH nije ništa novo, ali Srbe u tom dijelu BiH trebaju predstavljati oni koje su birali istinski Srbi'', rekao je izaslanik SNSD-a u Klubu Srba u Domu naroda u federalnom Parlamentu Goran Broćeta.

Naveo je kako nema službenu informaciju o tome s kim je SDP razgovarao.

"Ako dobiju podršku SDA bit će jasno da SDA ne želi u vlasti u FBiH one koji se potpisuju ćirilicom i koji bi se adekvatno borili za prava Srba, nego su im partneri i suradnici podobni koji se unazad 20 godina nisu potpisali ćirilicom", rekao je Broćeta za Glas Srpske.

Dodao je kako je vidljivo da SDA odbija da prihvati SNSD i na razini BiH, te da se može očekivati svašta.

Sjednica federalnog Doma naroda zakazana je za danas, a Broćeta nije imao informacija hoće li SDP pokušati ponovo izabrati šefa Kluba Srba, nakon što mu, kako navodi Srna, to nedavno nije pošlo za rukom.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je ranije za Glas Srpske da je odbio ponudu stranke da bude kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda, ali i poručio da će stranka predložiti kandidata za sve četiri ključne fotelje koje pripadaju Srbima u FBiH.

Naglasio je kako SDP ima osam izaslanika u Domu naroda, te da će uz podršku još četiri, koji nisu iz te stranke, predložiti kandidate za predsjednika Kluba Srba u Domu naroda, potpredsjednika tog doma, te potpredsjednika FBiH.

Klub Srba u federalnom Domu naroda čini pet izaslanika iz Hercegbosanske županije od kojih su četiri sa Srpske liste i jedan iz Srpske napredne stranke, te osam iz SDP-a, dva iz Liberalne stranke BiH i po jedan iz redova HDZ-a BiH i SDA.

 

Kopirati
Drag cursor here to close