Od vijeća ministara

Cikotić traži 5 milijuna KM za izgradnju kontejnerskog naselja za migrante

Riječ je o nabavci kontejnera za smještaj, pripremne radove, dizel agregate, nabavku šatora sa strojem za zagrijavanje, krevetima...
Vijesti / Politika | 28. 12. 2020. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH zatražio je od Vijeća ministara BiH pet milijuna maraka za, kako je navedeno, upravljanje migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini.

U prijedlogu odluke, kako javlja Avaz, traži se izdvajanje 5.000.000 KM iz rezerve proračuna institucija BiH i međunarodnih obaveza za tekuću godinu.

Cikotić se u odluci poziva na zaključke s redovne sjednice Predsjedništva BiH, a navodi da će se sredstva koristiti za uspostavljanje kontejnerskog naselja za 3.000 korisnika (migranata).

Točnije, kako se navodi, riječ je o nabavci kontejnera za smještaj, pripremne radove, dizel agregate, nabavku šatora sa strojem za zagrijavanje, krevetima na kat, u ukupnom iznosu od 4.700.000 KM.

Za posteljinu, deke i ostali potrebni materijal traži se 300.000 KM.

Zanimljivo je da je na Kolegiju Ministarstva sigurnosti BiH, koji je održan 14. prosinca jasno rečeno da su kontejneri za smještaj migranata donacija Vlade Austrije, zbog čega je sada nejasan ovaj zahtjev prema Vijeću ministara.

Prema informacijama "Avaza", ovi kontejneri trebali bi biti postavljeni u Krajini, na području već postojećeg migrantskog naselja "Lipa"

Kopirati
Drag cursor here to close