Migranti

Cikotić sprema novi sexy plan

Ministar sigurnosti BiH, Selmo Cikotić, je izjavio kako ministarstvo, ali i država imaju plan kako krizu rješavati.
Vijesti / Politika | 20. 11. 2020. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pripremili smo plan proširenja prihvata migranta u kantonima , osigurali sredstva za to. Čekamo sastanak s premijerom Federacije BiH, Fadilom Novalićem i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Zoranom Tegeltijom. Predsjedavajući Vijeća ministara je još u izolaciji i zbog toga sastanak još nije održan'', rekao je za N1 ministar sigurnosti BiH, Selmo Cikotić.

Gostujući na N1 Cikotić je izjavio kako ministarstvo, ali i država imaju plan kako krizu rješavati.

"Broj migranata je za pet mjeseci već umanjen duplo. Bilo ih je 12.000 , sada ih ima oko 6.100. To je ostvareno poduzimanjem mjera kao što su poboljšana kontrola granica, protjerivanje potencijalno opasnih migranata za koje imamo informaciju da predstavljaju neku vrstu sigurnosne prijetnje za BiH, kao i procesuiranje osoba koje su dio mreže krijumčara migranata",  ističe Cikotić.

Rekao je kako je potpisan sporazum o readmisiji s Pakistanom i da BiH pregovara s Afganistanom, Marokoom, Egiptom i Bangladešom.

''Država predvodi čitav proces od razine Predsjedništva BIH do realizacije u kantonima i općinama. Kontroli kretanja migranata pridružit će se dijelom i MUP RS te EUFOR."

Kopirati
Drag cursor here to close