Čengić

'Novalić nije čitao vlastiti plan cijepljenja'

Naveo je kako će na sjednici Parlamenta tražiti da se zabrani vladi koju vodi Novalić da kupuje cjepiva koje nije odobrila EU.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2021. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irfan Čengić, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, poručio je da premijer Federacije Fadil Novalić nije čitao vlastiti plan cijepljenja i da Vlada Federacije ne smije nabavljati ruska i kineska cjepiva.

"Pozivam Vladu FBiH da poštuje vlastiti plan i brine se za zdravlje građana. Ukoliko Vlasti RS žele da koriste ruske i kineske vakcine, neka ih koriste, ali ne smijemo se igrati životima i novcem građana FBiH", napisao je Čengić na Facebooku.

Naveo je kako će na sjednici Parlamenta tražiti da se zabrani vladi koju vodi Novalić da kupuje cjepiva koje nije odobrila EU.

"Ovo nije prvi put da Vlada FBiH radi protiv interesa građana i naših strateških partnera u interesu Kine i Rusije, ali o tome ću posebno govoriti", istaknuo je.

Navodi kako u planu jasno piše da su Vlada Federacije i FMZ opredijeljeni da cjepiva protiv koronavirusa, koje će se primjenjivati u Federaciji BiH, moraju biti registrirane u Europskoj agenciji za lijekove (EMA).

"EMA primjenjuje visoke standarde sigurnosti u okviru bilo redovitog ili pak hitnog odobravanja stavljanja u promet, odnosno upotrebe lijekova. Sva cjepiva koja budu u primjenjena u Federaciji BiH moraju imati odobrenje za stavljanje u promet koje je izdala EMA", izjavio je Čengić.

Premijer Novalić nije čitao vlastiti plan vakcinizacije, Vlada FBiH ne smije nabavljati ruske i kineske vakcine....

Objavljuje Irfan ČengićPetak, 22. siječnja 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close