Samo lagano

Čemu žurba: Sjednica o vrućoj temi nakon praznika

Sastanak svih zastupnika iz Unsko-sanskog kantona zakazan je za petak, a na sastanak će biti pozvani i gradonačelnik Bihaća, policijski ravnatelj USK i kantonalni premijer.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2019. u 15:30 Fena
Kopirati

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Elvir Karajbić sastao se danas s federalnim zastupnikom Hamdijom Abdićem, podnositeljem inicijative za odražavanje vanredne sjednice posvećene migrantskoj krizi.

Kako saznaje Fena, potvrđeno je da će sastanak Kolegija biti održan narednog ponedjeljka, a vanredna sjednica na temu migrantske krize u tjednu iza prvomajskih praznika.

Sastanak svih zastupnika iz Unsko-sanskog kantona zakazan je za petak, a na sastanak će biti pozvani i gradonačelnik Bihaća, policijski ravnatelj USK i kantonalni premijer. Cilj je pripremiti zaključke koje će razmatrati Parlament na vanrednoj sjednici s prijedlozima kako FBiH može pomoći USK.

''S jedne strane želimo da Parlament FBiH pokaže da Krajišnici nisu sami i da znamo prevladati stranačke razlike kad su u pitanju veoma ozbiljni problemi s kojima se suočava naš kanton. S druge strane ovo ne smije biti samo šuplja priča i ne smijemo ostati samo na raspravi. Krajini trebaju konkretna rješenja. Ja sam već pripremio nekoliko prijedloga i računam da će isto uraditi i moje kolege'', kaže zastupnik Hamdija Abdić.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati