Pozvao na uspostavu vlasti

Oglasio se i Čavara: EU je prepoznala načelo legitimnog predstavljanja

Potvrdio je da su legitimnost kao temeljno demokratsko načelo prepoznala sva evropska tijela, posebno Europski parlament kao i u posljednji izvještaj Europske komisije.
Vijesti / Politika | 18. 08. 2019. u 10:45 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine i dopredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Marinko Čavara neophodnim je nazvao potrebu da se što prije formira novi saziv Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH nakon prošlogodišnjih izbora da bi država mogla funkcionirati. 

Dodao je da je hitno pokrenuti sve nepotrebne zastoje na pridruživanju BiH međunarodnim organizacijama, prije svega, evropskim i euroatlantskim integracijama. 

Govoreći o Vladi Federacije, Čavara je kazao da se mogu ispuniti svi potpisani uvjeti stranačkih lidera potpisanih u Principima o formiranju vlasti na državnoj, ali i na federalnoj razini. 

Potvrdio je da su legitimnost kao temeljno demokratsko načelo prepoznala sva evropska tijela, posebno Europski parlament kao i u posljednji izvještaj Europske komisije. 

Čavara je dodao da se, nažalost, u većini prilika i kroz dnevnopolitičke razgovore može vidjeti da se to krivo tumači, odnosno u najmanju ruku neodgovorno tumači, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH. 

Vidljivo je, ističe, da Federaciji BiH i BiH treba osigurati bolji investicijski zamah, jačati ekonomiju, te osigurati što bolji život u BiH, te je podvukao da su potrebne nove smjernice buduće vlasti za razvoj BiH. 

''Moramo omogućili svima koji razmišljaju da odu bilo gdje iz BiH da ipak vide svoju budućnost i perspektivu ovdje'', naglasio je Čavara te zaključio da je najbolje tražiti sva rješenja kroz razgovore, dijalog i međusobno uvažavanje.

Kopirati
Drag cursor here to close