Država tri ravnopravna naroda

Čavara: Džaferović i drugi bošnjački član Predsjedništva ne žele novu vlast u BiH

''Jedini tko istinski radi na europskom i NATO putu BiH su Hrvati u Bosni i Hercegovini i HDZ BiH'', kazao je.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2019. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara za N1 govorio je o izbornom zakonu, problemima pri formiranju državne vlasti i slanju Godišnjeg nacionalnog programa. Istakao je da je HDZ BiH za EU i NATO put te da ga je i predlagao devet puta na Vijeću ministara.

"Devet puta je ANP bio na Vijeću ministara, skinule su je stranke PDP i SDS, znači devet puta smo predlagali da se usvoji i ide u Bruxelles. To je HDZ uradio. Džaferović ne spominje da je to (što nije poslat) do onih stranaka s kojima priželjkuje vlast na državnoj razini bez obzira što je SNSD pobjednik izbora", kazao je Čavara.

Čavara je kazao da ne razumije zbog čega se inzistira na usvajanju ANP-a u Predsjedništvu BiH kada ono treba da bude usvojeno u Vijeću ministara: "ANP ne šalje Predsjedništvo nego Vijeće ministara koje sada funkcionira, ali ako jedan narod nešto ne želi onda moramo tražiti kompromis."

"Očito se otkriva nešto drugo: da gospodin Džaferović i drugi bošnjački član Predsjedništva ne žele novu vlast na razini BiH", dodao je za N1.

Objašnjava da u Bosni i Hercegovini žive tri ravnopravna naroda, a kako je jedinstveni stav srpskog naroda da se ne ide u NATO, jedino preostalo rješenje je kompromis: ''U ovoj državi ne trebamo ništa raditi što jedan narod ne prihvaća. Ovo je država tri ravnopravna naroda, ne želimo dva na prema jedan, moramo poštivati da srpski narod nije za NATO, ne smijemo raditi na tome da ih prevarimo, preglasamo."

Čavara je rekao i kako za HDZ nema alternative eUropskom i NATO putu Bosne i Hercegovine, razlog više što je Hrvatska već tamo: "Hajde da više ne postavljamo dileme želimo li ili ne, jedini tko istinski radi na europskom i NATO putu BiH su Hrvati u Bosni i Hercegovini i HDZ BiH. Mi u HDZ-u smatramo da je to jedino pravo rješenje za BiH."

Kopirati
Drag cursor here to close