Tomislavgrad

Časnici ''Zrinskih'': Mi nismo postavili plakat podrške Milanoviću

''Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici bojne Zrinski i 1. hrvatskog gardijskog zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1. HG Zdruga'', navode iz udruge.
Vijesti / Politika | 13. 07. 2021. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Sporni plakat

Povodom posjeta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Tomislavgradu, u ponedjeljak je na tomislavgradskoj obilaznici postavljen jumbo plakat koji potpisuju časnici "Zrinskih", s porukom "Hvala predsjedniče!", no oni kažu da nisu postavili sporni plakat.

Časnici "Zrinskih" odnosi se na najelitniju postrojbu Hrvatske vojske, 1. hrvatski gardijski zdrug, sastavljene od više specijalnih postrojbi u Republici Hrvatskoj, međutim, iz Udruge ratnih veterana 1. hrvatski gardijski zdrug demantirali su bilo kakvu umiješanost u postavljanje navedenih plakata.

''Plakati koji su se pojavili na području općine Tomislavgrada, na kojem se nalazi grb, te pripadnici bojne Zrinski i 1. hrvatskog gardijskog zdruga korišteni su bez znanja i odobrenja Udruge ratnih veterana 1. HG Zdruga. Ovim činom se grubo narušava ugled i čast pripadnika bojne Zrinski i 1. HG Zdruga'', napisali su na Facebooku iz spomenute udruge.

Tijekom svog trodnevnog posjeta BiH, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović susrest će se u utorak u Tomislavgradu s općinskim načelnikom i predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije.

Pored toga, Milanović će posjetiti Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem će razgledati remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close