Općinsko vijeće

Čapljina: Prisegnuo novi vijećnik; Proračun rebalansiran na 18,5 milijuna KM

Usvojen je Rebalans Proračuna općine Čapljina koji povećan za pet milijuna KM, pa Proračun za 2018. godinu iznosi 18.5 milijuna maraka.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2018. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Novi vijećnik u Općinskom vijeću Čapljina Dragan Pehar

Dragan Pehar (HDZ BIH) novi je vijećnik u Općinskom vijeću Čapljina, odlučeno je danas na sjednici ovog tijela zakonodavne vlasti na lokalnoj razini.

Pehar je polaganjem prisege postao vijećnik u OV Čapljina, zamijenivši tako svog kolegu Zvonku Mandarića.

Inače, na 9. sjednici Općinskog vijeća Čapljina usvojen je Rebalans Proračuna općine Čapljina koji povećan za pet milijuna KM, pa  Proračun za 2018. godinu iznosi 18.5 milijuna maraka.

Vijećnici su raspravljali o ukupno 12 točaka Dnevnog reda, a sve su točke usvojene većinom glasova.

Vijećnici su između ostalog usvojili Financijsko izvješće o izvršenju Proračuna općine Čapljina u razdoblju od 01.01. do 31.12.2017. godine, Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna za 2018. godinu, Plan aktivnosti borbe protiv korupcije na lokalnoj razini, Prijedlog odluke o pokretanju postupka za imenovanje članova tijela upravljanja pojedinih ustanova čiji je osnivač Općina Čapljina, Prijedlog odluke ( određivanje građevnog zemljišta za izgradnju stambenih objekata za smještaj raseljenih, socijalno ugroženih), Izvješće o provedbi postupka o izboru članova Nadzornog odbora JKP Čapljina, Izvješće o radu Povjerenstva za provedbu postupka koncesije na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu, Obavijest- zamolba za prenošenje zakupa na poljoprivrednom zemljištu
( „Stolački podrumi“ d.o.o.), Suglasnost na izmjene i dopune Statuta Srednje škole Čapljina, Imenovanje predsjednika Školskog odbora Osnovne škole „Čapljina“ te Prijedloge za reguliranje dodjela zemljišta.

Kopirati
Drag cursor here to close