Optužbe na račun Izetbegovića

Čampara: Bakire, volio bih da te nikad nisam upoznao, vidimo se na sudu

'Ukoliko budeš nastavio spominjati moju obitelj budi siguran da ćeš uvijek dobiti brutalan odgovor, iako ja osobno spominjanje bilo čije obitelji uvijek izbjegavam. Ali imajući u vidu tvoju razinu bezobrazluka, ovo moje pravilo neće važiti za tebe.'
Vijesti / Politika | 17. 09. 2021. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara reagirao je na izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koje je iznio u intervjuu za N1. Čampara je naveo kako bi "volio da nikada Bakira nije upoznao" te poručio "vidimo se na Sudu, ako Bog da".

''Vidio sam da je Bakir Izetbegović u TV intervjuu na N1 televiziji spominjao mog brata i mene kao dvojac koji pravi problem. Ima jedna stara izreka koja kaže: 'Volio bih da sam neke ljude upoznao malo ranije, neke kasnije, a neke nikada'. Ja bih volio, Bakire, da tebe nikada nisam upoznao, jer tko upozna sva tvoja lica taj ostane zaprepašten tvojim transformacijama, licemjerstvom, lažima i prevarama'', naveo je Čampara, prenosi N1.

Istakao je kako ''nisu braća Čampare dvojac koji pravi problem u društvu već da se taj štetni dvojac zove se drugačije: Bakir Izetbegović i Sebija Izetbegović''.

''Čampare nemaju ni moć, a ni utjecaj koji im pripisujete kako bi pokušali opravdati kriminalne radnje kadrova SDA. Vi ste ti koji razarate, lažete, potvarate i sijete smutnju i mržnju'', naveo je Čampara.

On je također kazao i kako je sve ključne dužnosti u državi poklonio HDZ-u i Draganu Čoviću, te SNSD-u i Miloradu Dodiku.

''Zbog tebe, a ne zbog mene, Bošnjaci se ne pitaju ni za što u Ministarstvu financija BiH, UNO BiH, Ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih idnosa, a ni u Ministarstvu pravde BiH. I još imaš obraza, Bakire Izetbegoviću, pisati pismo OHR i kukati kako HDZ ima previše pozicija u institucijama vlasti. Tih ''previše pozicija' dao si im osobno TI.
Nije zbog mene propala revizija presude protiv Srbije. Propala je zbog tebe, tvojih laži i nesposobnih savjetnika koje si osobno okrivio za sramni udarac koji ste priredili Bošnjacima''.

Čampara je optužio Bakira Izetbegovića i da je ''spriječio formiranje Vlade HNŽ'', te da je ''Čoviću potpisao legitimno predstavljanje''.

''Nisam ja, Bakire Izetbegoviću, spriječio formiranje Vlade HNŽ, a niti sam u Mostaru potpisao s Čovićem sporazum o legitimnom predstavljanju ( sjeti se člana 2. toga Sporazuma). Ti si Bakire Izetbegoviću potpisao Čoviću legitimno predstavljanje i sada to, licemjerno i šanerski, pokušavaš prebaciti na oporbu'', istaknuo je federalni ministar unutarnjih poslova.

Čampara je uputio i poruku Bakiru Izetbegoviću.

''Ukoliko budeš nastavio spominjati moju obitelj budi siguran da ćeš uvijek dobiti brutalan odgovor, iako ja osobno spominjanje bilo čije obitelji uvijek izbjegavam. Ali imajući u vidu tvoju razinu bezobrazluka, ovo moje pravilo neće važiti za tebe. I na kraju, možda i najvažnije – izrečene laži, insinuacije i stavljanje mete na čelo mom bratu i meni morat ćeš dokazivati na sudu. Vidimo se tamo. Ide tužba za klevetu. To ti je parnični postupak. Tek toliko da znaš, pa se pripremi. Vidimo se na Sudu, ako Bog da'', poručio je Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close