Internvenirali i zaštitari

Burno u NB: Iz stranke isključen Sadik Ahmetović

''Isključeni su ponašanjem, djelovanjem ili postupanjem nanijeli štetu interesima i ugledu pojedinim tijelima Stranke i Stranke u cjelini, te su stoga i isključeni iz članstva", stoji u priopćenju.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2019. u 21:22 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni blok održao je u petak sjednicu predsjedništva stranke, priopćivši nakon toga da su iz stranke isključeni Omer Škaljo, Elmedin Voloder, Sadik Ahmetović, Marijana Šećibović i Refik Šećibović.

"Nikakvi pritisci, ucjene, medijski spinovi niti kupovina zastupnika od strane režimske većine neće promijeniti stav Nezavisnog bloka. Predsjedništvo stranke i veliki odbor dali su punu podršku rukovodstvu stranke na čelu sa predsjednikom Senadom Šepićem i podržali nastavak vođenja pregovora u okviru širokog političkog centra i partnerskih odnosa sa BH blokom i strankama koje žele promjene i nove vlade u BiH", priopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Navode da je zasjedao i Etički odbor Nezavisnog bloka koji je jednoglasno donio odluke o isključenju iz stranke članova: Omera Škalje, Elmedina Volodera, Sadika Ahmetovića, Marijane Šećibović i Refika Šećibovića, a ovakav pristup i principe rada Etičkog odbora podržali su i Predsjedništvo i osnivači Nezavisnog bloka.

"Navedeni članovi su djelovali suprotno Statutu i programu stranke, kao i drugih pojedinačnih odluka koje su donijeli nadležni organi i tijela NB-a, posebno prilikom glasovanja u Parlamentu Federacije BiH, na sjednici održanoj 9. siječnja 2019, suprotno zaključcima i stavovima Predsjedništva NB-a, kao i da su u više navrata djelovali i provodili aktivnosti suprotne sa Statutom stranke što je rezultiralo potpisivanjem dokumenta kojim se pristupa novom političkom bloku, bez konzultacija organa stranke, kao i kontinuirano odbijanje potpisivanja kandidatske Izjave o odricanju minimalno 20% mjesečne plaće u korist Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka za podršku stipendiranja učenika i studenata. Navedeni članovi su svojim ponašanjem, djelovanjem ili postupanjem nanijeli štetu interesima i ugledu pojedinim tijelima Stranke i Stranke u cjelini, te su stoga i isključeni iz članstva", stoji u priopćenju.

Traži se smjena Šepića

O odnosima koji vladaju u stranci govori činjenica da je predsjednik stranke Senad Šepić na vratima postavio privatne zaštitare, koji "nepodobnim" članovima nisu dopustili da uđu na sjednicu, među kojima i Salki Sokoloviću, javlja Oslobođenje.

Sadik Ahmetović, bivši državni parlamentarac i bivši član NB-a, sa N1 je pozvao Šepića da podnese ostavku zbog izbornih rezultata stranke.

Ljudi sa legitimitetom, kako je kazao, trebaju preuzeti vođenje NB-a, a to je, po njegovom mišljenju, Fuad Kasumović.

Šepiću zamjera i organiziranje stranke, ističući kako je za više od godinu rada Predsjedništvo jedini organ koji postoji. Odgovarajući na pitanje što se događa u NB-u i je li raskol na pomolu, Ahmetović je kazao da je još član NB-a, ali je suspendiran iz Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close