ŽO HDZ BiH ŽSB

Bugojno: Govor mržnje i javni linč osuditi i najoštrije sankcionirati!

Govor mržnje i prijetnje uvrijedili su bugojanske Hrvate i Miroslava Zelića predsjedatelja Općinskog vijeća Bugojno.
Vijesti / Politika | 26. 07. 2021. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski odbor HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna najoštrije osuđuje sramotne izjave pojedinih vijećnika, prosvjetnih djelatnika i drugih Bugojanaca koji su na društvenoj mreži Facebook nedopustivim ispadima i govorom mržnje uvrijedili bugojanske Hrvate i Miroslava Zelića, predsjedatelja Općinskog vijeća Bugojno.

Sve se ovo događa u susret obilježavanju 28. obljetnice stradanja i progona Hrvata Bugojna od strane Armije BiH i u trenucima potrage za nasilno odvedenim i nestalim hrvatskim logorašima na Rostovu.

''Psovke i uvrede, rečenice poput "u svako doba dana i noći možeš računati što se tiče ovog ustaše (Zelića)", te poruke ohrabrivanja i odobravanja, kao javni linč, apsolutno su nedopustive te iste najoštrije osuđujemo, kao uvredu svim Hrvatima Bugojna, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Hrvati Bugojna su doživjeli strašnu kalvariju i torturu, kao i gospodin Zelić koji je i sam bio logoraš. Stoga, pozivamo nadležne institucije da reagiraju na ovakve izjave i komentare, iste primjereno sankcioniraju i zaustave govor mržnje upućen bilo kome'', ističu iz Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Podsjetimo, izljevi mržnje i otvorene prijetnje Miroslavu Zeliću krenuli su nakon plakata kojim je Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata Bugojna pozvala na obilježavanje godišnjice stradanja i progona Hrvata iz Bugojna.

Iako je sasvim jasno da iza Poziva stoji Koordinacija udruga, „krivcem“ je u izljevima mržnje ali i otvorenim prijetnjama označen Miroslav Zelić, predsjedatelj Općinskog vijeća Bugojno koji je i sam prošao torture bugojanskih logora.

U prijetnjama prednjači Semedin Omerinović, Semača, vijećnik Naroda i pravde koji se „proslavio“ nedavnim negiranjem ustavnog prava na korištenje hrvatskog jezika u Općinskom vijeću Bugojna. Omerinović je tada jasno i glasno poručio da je bosanski jezik jedini kojeg on priznaje, a onima koji govore hrvatski poručio da je idu u Hrvatsku.

Kopirati
Drag cursor here to close