Ne valja

Brojne greške u prijavama birača iz inozemstva

Neke od grešaka koje su se do sada događale su i da obrazac PRP1 ili PRP2 nije potpisan ili potpis ne odgovara potpisu na dokumentu te da priloženi skenirani dokumenti nisu čitljivi i slično.
Vijesti / Politika | 20. 08. 2020. u 16:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine podsjetilo je danas državljane BiH s biračkim pravom da rok za registraciju birača izvan BiH ističe za 10 dana, odnosno 1. rujna ove godine.

Posebno su skrenuli pažnju da je analiza dosadašnjih prijava birača za glasovanje iz inozemstva pokazala brojne nedostatke i greške kao što su dostavljanje kopije nevažećeg dokumenta ili dostavljanje skeniranih ili kopiranih nekompletnih osobnih dokumenata.

Neke od grešaka koje su se do sada događale su i da obrazac PRP1 ili PRP2 nije potpisan ili potpis ne odgovara potpisu na osobnom dokumentu te da priloženi skenirani dokumenti nisu čitljivi i slično.

Središnje izborno povjerenstvo  BiH je objavilo ''jasne upute biračima izvan BiH na svojoj web stranici, a osim vodiča objavljen je i video spot koji detaljno opisuje postupak registracije birača izvan Bosne i Hercegovine'', priopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

LOKALNI IZBORI 2020

Poštovani birači izvan Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 07. maja 2020. godine donijela Odluku o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine u Bosni i Hercegovini, a dana 23.05.2020. godine donijela je Odluku o odgađanju održavanja Lokalnih izbora 2020. godine. Odgođeni izbori će se održati u nedjelju, 15.

Kopirati
Drag cursor here to close