A Čović je krut

Broj braniteljskih udruga smanjit će se na deset?!

Izetbegović je govoreći o odnosima u koaliciji rekao kako su stranke u BiH prisiljene na koaliranje te da su koalicije u BiH uvijek bile pred raspadom.
Vijesti / Politika | 08. 03. 2018. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FTV  / Bakir Izetbegović u Dnevniku D Federalne televizije

Čović je krut, borci će dobiti prava i registar a smanjit će se broj braniteljskih udruženja na desetak, rekao je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović u Dnevniku D Federalne televizije.

Izetbegović je govoreći o odnosima u koaliciji rekao kako su stranke u BiH prisiljene na koaliranje te da su koalicije u BiH uvijek bile pred raspadom.

Govoreći o odnosima s Draganom Čoviće, čelnikom HDZ-a BiH i članom Predsjedništva, rekao je kako je često igrao na sve ili ništa.

''Čović je odveć bio krut. Mogao je za Hrvate uraditi više, da je bolje surađivao s nama i s međunarodnom zajednicom. Zašto je igrao na sve ili ništa i zašto tvrdo igra, ja ne znam'', rekao je i dodao kako su prijetnje destabilizacijom prilika ''pretvrda, rizična igra HDZ-a''.


Govoreći o borcima i prosvjedima, rekao je kako se registar ne smije objaviti jer je to protuzakonito ali da će se dati podaci o svim borcima institucijama, ''od opine pa naviše i boračkim udruženjima.

Znat će se sve, tvrdi Izetbegović u sljedećim 15 do mjesec dana. Kaže kako će se broj od 1.600 udruženja svesti na ona reprezentativna udruženja, ''njih desetak'' te da će borci dobiti 15 prava.

Između ostalog, rekao je kako on jedini u Predsjedništvu vidi probleme u granici sa Srbijom te da BiH ne zastaje za regijom kad su u pitanju ekonomija i smanjenje broja nezaposlenih.

Kopirati
Drag cursor here to close