Dođu ti neki...

Brnabić svaki dan razmišlja o dvije stvari

Govoreći o prijetnjama srbijanskom predsjedniku, premijerka Ana Brnabić rekla je kako onaj tko je prijetio nije ''neka isfrustrirana žena, koja prijeti, što se događa skoro svaki dan''
Vijesti / Politika | 04. 06. 2021. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je kako je način na koji je postavljen novi visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt više nego upitan, i da neće biti lako, ali da se Srbija nada jednom konstruktivnom i korektnom odnosu s njim.

"Da je laka situacija? Nije. Izuzetno je teška. Ne znam koliko je na ovaj način postavljanje visokog predstavnika u skladu s vladavinom prava, ali njima je sve dozvoljeno i sve moguće", rekla je Brnabić.

Dodala je kako onda, poslije svega, dođu ti neki koji su tako postavili visokog predstavnika i pričaju joj o vladavini prava.

"Nisam Schmidta nikada upoznala. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ga zna jako dobro i znaju se dugi niz godina. Tako da sam u razgovoru s Vučićem nekako shvatila šta su očekivanja i čemu se možemo nadati tu i da opet neće biti lako, ali ja se nadam jednom konstruktivnom i korektnom odnosu", rekla je Brnabić za TV Pink.

Bijes i frustracija

Istaknula je kako u potpunosti ''razumije i bijes i frustraciju i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, premijera Srpske Radovana Viškovića i svih političkih predstavnika i vlasti i opozicije Republike Srpske''.

Komentirajući nedavni sastanak u Beogradu Vučića s političkim predstavnicima vlasti i opozicije Republike Srpske, rekla je kako je Vučić jedina osoba koja može sve njih skupi na jednom mjestu, te da su to oni i sami na sastanku rekli.

"Vučić je jedina osoba koja, kada Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, predloži sastanak, on kaže - ovdje je potrebno nacionalno jedinstvo i pozove sve, da svi i dođu. To su svi oni i sami rekli - `predsjedniče Vučiću, vi ste jedina osoba koja sve nas može da okupi na jednom maštu u isto vrijeme u jednoj prostoriji`", navela je.

Je li Brnabić uvrijedila žene?

Brnabić je rekla da je i povodom toga što Vučić može ujediniti i poziciju i opoziciju u Srpskoj, ponovo razmišljala koliko bi lako bilo svim onima koji žele destabilizirati regiju, Srbiju, srpski narod, gdje god živio, da uradi samo jednu stvar - da nema Aleksandra Vučića.

Rekla je kako svaki dan razmišlja o dvije stvari – o vladavini prava i o sigurnosti Vučića, naročito poslije posljednje veoma ozbiljne prijetnje smrću i metkom devet milimetara, koju mu je preko društvenih mreža uputio odbjegli kriminalac Petar Gvozdenović.

Dodala je kako Petar Gvozdenović nije netko tko se napio pa pod utjecajem alkohola i tvitnuo ili neka isfrustrirana žena, koja prijeti, što se događa skoro svaki dan, nego je to ozbiljan kriminalac, koji je u bijegu i za koga državni organi Srbije ne znaju gdje je i koji je nedostupan srpskim nadležnim organima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close