Potpisani sporazumi o suradnji

Brnabić: Suradnja s Republikom Srpskom visoko na listi prioriteta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je kako današnja sjednica nije bio protokolarni sastanak, već su razmatrani konkretni projekti i prijedlozi na kojima se može raditi u budućnosti.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2017. u 15:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srbije i Vlada Republike Srpske potpisale su u petak više sporazuma o suradnji nakon zajedničke sjednice koja je održana u Beogradu. Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović i ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin potpisali su Memorandum dvije vlade o suradnji u oblasti zrakoplovstva.

Potpisan je i Sporazum o suradnji u oblasti infrastrukture kvaliteta između Ministarstva privrede Srbije i Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu suradnju RS-a, a potpis na taj dokument stavili su ministri Goran Knežević i Zlatan Klokić.

Također, potpisani su i Memorandum o suradnji između Ministarstva kulture i informiranja Srbije i Ministarstva prosvjete i kulture RS-a za razdoblje 2017.-2021. godine, kao i Memorandum o suradnji u oblasti poštanskog i telekomunikacijskog prometa između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva prometa i veza RS-a, javio je Tanjug.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je kako današnja sjednica nije bio protokolarni sastanak, već su razmatrani konkretni projekti i prijedlozi na kojima se može raditi u budućnosti. Dodala je da je prethodna srbijanska vlada unaprijedila suradnju Srbije i RS-a, a da će ona inzistirati na intenziviranju te suradnje i podršci projekata u RS-u. "To su naši zajednički projekti.

Suradnja s RS je visoko na listi naših prioriteta", istaknula je Brnabić. Cvijanović je kazala kako danas potpisani sporazumi predstavljaju razvojnu šansu i za Srbiju i za RS. Zahvalila je Srbiji na podršci i realizaciji konkretnih projekata, koji, kako je rekla, ostavljaju jasan trag, ne samo politički i ekonomski, prije svega u lokalnim zajednicama u kojima se oni realiziraju.

"Uspjeli smo realizirati suštinski važne projekte za naše lokalne zajednice, i u RS, ali i u Federaciji BiH gdje živi većinski povratničko stanovništvo. Ohrabrena sam inicijativom koja je potekla od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i poslovnom inicijativom privrednika u Srbiji kako bi se pokrenule konkretne privredne aktivnosti i uspostavljanje proizvodnih kapaciteta u RS", istaknula je Cvijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close