Premijerka Srbije

Brnabić: Granice su na stolu - očigledno za Kosovo može, za RS ne

''Očigledno su granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu biti, a za Republiku Srpsku ne mogu'', rekla je Brnabić.
Vijesti / Politika | 04. 01. 2019. u 11:40 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Srbije Ana Brnabić istaknula je da Priština ugrožava regionalnu stabilnost, uvođenjem pristojbi, stvaranjem vojske Kosova i izjavama o brisanju granice sa Albanijom, čime je unazadila dijalog sa Beogradom.

''Očigledno su granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu biti, a za Republiku Srpsku ne mogu'', rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je jedini razlog što je danas stabilna situacija u regiji to što se Srbija ponašala odgovorno.

Brnabić je za Televiziju Pink rekla da kao najveću prijetnju vidi "političku odluku" koja se tiče brisanja granice između Kosova i Albanije koja očigledno vodi ka stvaranju "velike Albanije".

''Što se tiče tog brisanja granica, čini mi se da će se oni pokušati izvući na inicijativu koju je upravo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stavio na stol, a to je da imamo jednu carinsku uniju, da imamo povezani Balkan zbog ekonomskog rasta, razvoja, mira, stabilnosti, drugačijeg prosperiteta, rekla je ona, prenosi Srna.

Izrazila je nadu da će doći do kompromisnog rješenja u dijalogu Beograda i Prištine, te ukazala da premijer Kosova Ramuš Haradinaj pokušava predstaviti ovu situaciju kao sukob Rusije protiv Amerike, što ona apsolutno nije.

Ona je podsjetila da je Priština, uz pristojbe od 100 posto na robu iz centralne Srbije i BiH, proširila i na robu stranih investitora u Srbiji, među kojima je na prvom mjestu Coca-Cola.

Dodala je da sa nestrpljenjem očekuje reakciju SAD-a, te napomenula da će u siječnju putovati u SAD i posjetiti sjedište Coca-Cole.

 

Kopirati
Drag cursor here to close