Ministarski sastanak u Bruxellesu

Brkić se zahvalio članicama NATO-a za kontinuiranu potporu reformama u BiH

Brkić je u svome obraćanju na ministarskom sastanku potvrdio spremnost BiH za nastavkom kontinuirane potpore zajedničkim naporima za postizanjem međunarodnog mira i sigurnosti.
Vijesti / Politika | 05. 12. 2018. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Josip Brkić

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH Josip Brkić, sudjelovao je danas u Bruxellesu na ministarskom sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC NATO) u formatu „Odlučna potpora“. 

Brkić je u svome obraćanju na ministarskom sastanku potvrdio spremnost BiH za nastavkom kontinuirane potpore zajedničkim naporima za postizanjem međunarodnog mira i sigurnosti. 

Pozdravio je nedavno održavanje parlamentarnih izbora u Afganistanu kao prve koje su organizirale i provele vlasti Afganistana. 

Kazao je da je BiH odlučila povećati broj svojih snaga u NATO vođenoj misiji u Afganistanu s početkom sljedeće godine, te istaknuo da je BiH donijela odluku da izdvoji sredstva za financijski doprinos kojim će se dati potpora samoodržanju afganistanskih snaga sigurnosti. 

Istaknuo je da na ovaj način BiH potvrđuje svoj interes za sudjelovanjem u pružanju stručne obuke, savjetovanja i pomoći afganistanskim sigurnosnim i obrambenim snagama sve dok one ne budu u stanju preuzeti punu odgovornost za sigurnost u svojoj državi. 

BiH svojim sudjelovanjem u NATO vođenoj misiji u Afganistanu, ali i drugim mirovnom misijama pod okriljem EU ili UN-a, potvrđuje svoju spremnost da bude vjerodostojan međunarodni partner, te da aktivno doprinosi međunarodnom miru i stabilnosti. 

Zamjenik ministra Brkić se zahvalio ministrima vanjskih poslova država članica NATO-a za kontinuiranu potporu reformskim procesima u BiH, te što su na današnjem ministarskom sastanku država članica NATO-a iskazali spremnost i pozvali BiH da dostavi svoj prvi Državni godišnji program s ciljem aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP), priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close