Zaboravljeni branitelji

Branitelji prosvjedovali ispred Skupštine ŽZH

Zakonu koji je tek u proceduri "Zaboravljeni branitelji" zamjeraju neustavnost, neprovodivost i neobranjivost na bilo kojem sudu.
Vijesti / Politika | 07. 05. 2019. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Udruge "Zaboravljeni branitelji" prosvjeduju ispred zgrade Skupštine Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu dok traje rasprava o prednacrtu zakona o pravima branitelja.

Razlog prosvjeda je druga točka dnevnog reda na kojoj bi se trebao razmatrati prednacrt zakona o pravima branitelja i njihovih obitelji s razine Federacije BiH, koji je dostavljen svim županijama o kojim skupštine trebaju dati svoje mišljenje.

"Taj zakon ministra Salke Bukvarevića radila je grupa od trideset članova koji su po našem mišljenju nelegitimni predstavnici braniteljske populacije HVO-a i Armije BiH. ne znamo kako će se očitovati Skupština ŽZH, ali je naša udruga strogo protiv tog zakona", kazao je za Klix Drago Grbavac, predsjednik Udruge "Zaboravljenih branitelja".

Zakonu koji je tek u proceduri "Zaboravljeni branitelji" zamjeraju neustavnost, neprovodivost i neobranjivost na bilo kojem sudu.

Ministar branitelja ŽZH Mladen Begić kazao je medijima da je djelimično protiv predloženog nacrta navodeći da je uloženo devet amandmana.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je prošlog mjeseca na hitnoj sjednici u Mostaru prihvatila izvještaj Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demoliomitureanih braniztelja i članova njihovih obitelji.

Vlada FBiH je tada zadužila Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata da za nacrt ovog zakona, u roku od 30 dana, pribavi potrebna mišljenja županija, jer je riječ zajedničkoj nadleženosti federalnih i župajiniskih vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close