Predsjedateljica

Bradara: Hrvati su faktor stabilnosti

Bradara ističe kako je potrebno osigurati legitimno predstavljanje sva tri konstitutivna naroda, na svim razinama.
Vijesti / Politika | 16. 08. 2019. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna i Hercegovina je višenacionalna, složena država s jasno određenim nacionalnim identitetima i nema osobe, ni ustavnog prijedloga koji će to promijeniti. Svako negiranje ove činjenice vodi u daljnju krizu ili nešto još gore. Oni koji se bave negiranjem načela konstitutivnosti trebali bi se zapitati čemu vode takve teze, te kako najviše europske institucije u izvješćima pozivaju na poštivanje ovih načela'', kazala je Lidija Bradara, predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako navodi, hrvatski narod je faktor stabilnosti.

''Jedan od domova u kojima se brane interesi svih naroda i građana Bosne i Hercegovine je i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Kako predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda odgovorno tvrdim da su Hrvati do sada bili faktor stabilnosti, inicijator kompromisa i dogovora i tako će i ostati'', navela je.

Bradara ističe kako je potrebno osigurati legitimno predstavljanje sva tri konstitutivna naroda, na svim razinama.

''Budući saziv državne vlasti svoj mandat mora posvetiti napretku prema Europskoj uniji i NATO-u, izvršavanju preuzetih obveza, te osiguranja legitimnog predstavljanja svakog od tri konstitutivna naroda u Domu naroda, na svim razinama, što uključuje i Predsjedništvo BiH'', tvrdi.

Predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u državnom Domu naroda, naglasila je važnost uspostave novog Vijeća ministara, jer jedino tako možemo završiti demokratski proces otpočet još 7. listopada, kako bi i nova parlamentarna većina u oba doma Parlamenta BiH, mogla u punini formirati svoja povjerenstva i zajednička radna tijela, kazala je Bradara, priopćeno je iz bh. parlamenta.

Sporazum o uspostavi vlasti, tvrdi, osnova je za pokretanje s mrtve točke.

Potpisani Sporazum o uspostavi vlasti je najbolja osnova da se stvari pomjere s mrtve točke. Uvjerena sam da će lideri koji su svojim potpisima obvezali se provoditi ono što ovaj dokument donosi, ostati dosljedni dogovorenim načelima. Bez uvažavanja i kompromisnih rješenja koja će biti na dobro svih konstitutivnih naroda i građana naše domovine, bojim se da ne uđemo u još dublju političku krizu, koja će onda prenositi na sve druge segmente života u BiH'', rekla je Bradara.

Kopirati
Drag cursor here to close