Izbor

Večernjak tvrdi: Bošnjacima u džamijama preporučeno da glasuju za Komšića

Izvor ovog lista pojasnio je da su te preporuke dobijene prošlog petka isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 09:04 Bljesak.info
Kopirati

Bošnjacima je u džamijama, na vjerskom obredu, dva dana uoči uopćih izbora, usmeno preporučeno da uz bošnjačkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, trebaju glasovati i za kandidata iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, piše "Večernji list" izdanje za BiH.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor ovog lista pojasnio je da su te preporuke dobijene prošlog petka isključivo u džamijama koje se nalaze u ruralnim sredinama. 

"Na primjer, ako u jednom domaćinstvu postoje tri registrirana birača, preporučeno nam je da dva glasaju za Džaferovića, a jedan za Komšića", pojasnio je izvor "Večernjeg lista", koji nije želio otkriti identitet zbog straha da bi on i njegova obitelj mogli imati probleme. 

Kao dokaz da vjernici islamske vjeroispovijesti bez pogovora slušaju svoje vjerske poglavare list navodi podatak da je Komšić na proteklim izborima dobio čak i više glasova od bošnjačkog kandidata Džaferovića. 

Isti izvor navodi da je izbor Komšića samo jedan u nizu koraka ka ostvarenju dugoročnog plana eliminiranja legitimnih hrvatskih predstavnika s političke scene i pretvaranja FBiH u entitet bošnjačkog naroda. 

List podsjeća da je samo nekoliko dana pred izbore u BiH poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavio da nije uredu da pripadnici jednog naroda biraju predstavnike drugog.

Kopirati