18 ruku

Boška Ćavar odbila SDA: Neću ni ulaziti u takve priče

Vijećnica Ćavar nije se izjasnila bi li, eventualno, podržala potencijalnu kandidatkinju Bh. bloka za gradonačelnicu Mostara Irmu Baraliju u slučaju da dva probosanska bloka izađu s takvim prijedlogom.
Vijesti / Politika | 30. 12. 2020. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Boška Ćavar

Boška Ćavar, koja je osvojila je mandat vijećnice na izbornom području Jugozapad, gdje je nastupila kao članica Bh. bloka (Naša stranka i SDP) ne slaže se s porukom SDA da ''dva probosanska bloka imaju 18 ruku u Gradskom vijeću.

Na pitanje da prokomentira izjavu Bakira Izetbegovića, Boška Ćavar je rekla da je to račun bez krčmara.

''To su samo trikovi. Pa ta 18. ruka bila bi moja ruka. Ne pada mi na pamet da ulazim u takve priče'', kaže buduća vijećnica Bh. bloka Boška Ćavar, koja je pojedinačno osvojila najviše glasova na Jugozapadu unutar svoje koalicije.

Iako još nisu službeno počeli pregovori o izboru budućeg gradonačelnika, Boška Ćavar se već izjasnila da neće glasovati za kandidata "Koalicije za Mostar".

Vijećnica Ćavar nije se izjasnila bi li, eventualno, podržala potencijalnu kandidatkinju Bh. bloka za gradonačelnicu Mostara Irmu Baraliju u slučaju da dva probosanska bloka izađu s takvim prijedlogom, prenosi portal Vijesti.ba.

Također, nije jasno je li Boška Ćavar ovaj rezolutni stav iznijela u svoje ili u ime stranke, odnosno koalicije čije će interese zastupati u Gradskom vijeću Mostara.

Podsjetimo, u izbornoj noći je iz BH bloka poručeno kako ne žele koalirati sa SDA.

''Nismo se, za razliku od SDA i njihove koalicije bavili bljuvotinama, kaljanjem ugleda i govorom mržnje. Prilikom odabira partnera dobro ćemo razmisliti kako dalje'', rekla je tada za Bljesak.info Baralija. 

Istog je stava i njen kolega Tarik Tanović.

''Jasno je da je BH Blok odlučujući čimbenik u svakom pogledu za Grad Mostar. Nadam se da će nas građani prepoznati i ubuduće i da će se ove promjene prenijeti u 2022. godinu. Jasno je da BiH ima svoj građanski pravac'', rekao je Tanović.

Komentirao je i to da Koalicija za Mostar očekuje podršku BH Bloka za formiranje vlasti.

''Za to ne postoji suglasnost. Tko je bio dio problema ne može biti dio rješenja'', rekao je Tanović.

Kopirati
Drag cursor here to close