Vijeće Europe

Borjana Krišto i Nikola Špirić predstavljaju BiH u Strasbourgu

Krišto će se sudionicima konferencije obratiti u okviru rasprave o temi "Naša zajednička europska kuća - sljedećih 70 godina", dok će Špirić govoriti o doprinosu parlamenata provođenju Agende UN 2030. i njenih ciljeva održivog razvoja
Vijesti / Politika | 24. 10. 2019. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenici predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i Doma naroda Nikola Špirić sudjelovat će od danas u Strasbourgu na dvodnevnoj Europskoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe.

Krišto će se sudionicima konferencije obratiti u okviru rasprave o temi "Naša zajednička europska kuća - sljedećih 70 godina", dok će Špirić govoriti o doprinosu parlamenata provođenju Agende UN 2030. i njenih ciljeva održivog razvoja, najavljeno je iz parlamenta BiH.

U Strasbourgu će se raspravljati i o ulozi parlamenata u borbi protiv rastuće pojave uznemiravanja i govora mržnje prema ženama u politici, a bit će održan i sastanak generalnih tajnika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe.

Uz sudjelovanje oko 60 predsjednika i 300 zastupnika zemalja članica, na konferenciji koju organizira Parlamentarna skupština Vijeća Europe, bit će obilježeno 70 godina od osnivanja Vijeća Europe - jedinstvene međunarodne multilateralne organizacije za zaštitu ljudskih prava, razvoj demokracije i podršku vladavini prava.

Prva Europska konferencija predsjednika parlamenata u organizaciji Parlamentarne skupštine Vijeća Europe održana je 1975. godine i od tada se održava svake dvije godine u Strasbourgu ili nekom od glavnih gradova zemalja članica Vijeća Europe, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close