Podcast Bura

Boris Čerkuč: Živimo u svijetu u kojem se sve dočekuje "na nož"

Istaknuo je i činjenicu da se danas više čitaju komentari čitatelja nego sami tekstovi što dovodi do opće površnosti.
Vijesti / Politika | 14. 01. 2021. u 20:19 Bljesak.info
Podcast BURA - Boris Čerkuč: Živimo u svijetu u kojem se sve dočekuje "na nož"

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar i kolumnist portala Bljesak.info Boris Čerkuč bio je gost najnovijeg izdanja Podcasta Bura i to povodom godinu dana postojanja Podcasta. Čerkuč je naime bio prvi gost Podcasta Bura koji je objavljen 14. siječnja 2020. godine.

Čerkuč se u najnovijoj emisiji osvrnuo na proteklu "covid-godinu" kazavši kako smo se svi skupa umorili od brojki a ponudio je i svoje mišljenje o "stručnjacima" koji su širili "covid-paniku". Pojasnio je zašto smatra da se sve u današnjem svijetu dočekuje "na nož".

Istaknuo je i činjenicu da se danas više čitaju komentari čitatelja nego sami tekstovi što dovodi do opće površnosti.

Također, zajedno s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom analizirao je rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara te je ponudio svoje viđenje što su nam kazali sami rezultati.

Pojasnio je zašto smatra da HDZ BiH i SDA trebaju tvoriti novu gradsku vlast u Mostaru. Istaknuo je kako su izbori u Mostaru zbog brojnih nepravilnosti bili antireklama demokraciji te kakva je bila uloga SIP-a u tom procesu.

Govorio je i o odgovornosti političkih elita za stanje u BiH s posebnim osvrtom na ciljeve hrvatske politike u BiH, a pojasnio je i zašto smatra da je Željko Komšić "one trick poney" te zašto je silno zainteresiran za "građansko uređenje Bosne i Hercegovine".

U drugom dijelu emisije Čerkuč se osvrnuo na posljednje događaje u Washingtonu i utjecaj društvenih mreža na moderno društvo.

Kopirati
Drag cursor here to close