Republika Srpska

Borenović: PDP želi biti ozbiljna alternativa aktualnoj vlasti

Kaže da će nastaviti da rade na okrupnjavanju političke scene.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2019. u 18:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Partija demokratskog progresa (PDP) želi da bude ozbiljna alternativa aktualnoj vlasti u Republici Srpskoj (RS) te da se odgovorno odnosi prema svim izazovima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović. 

Kaže da će nastaviti da rade na okrupnjavanju političke scene. 

''Vrlo je važno da se objedinjuju partije istog političkog razmišljanja'', rekao je Borenović nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a na kojoj su jednoglasno prihvatili sporazume o integriranom političkom djelovanju sa Srpskom radikalnom strankom i Slobodnom Srpskom. 

Najavio je da će ove političke stranke zajednički nastaviti da se bore za ključne principe ka stvaranju zdravog i snažnog društva u kojem će, kaže, svi biti jednaki pred zakonom. 

Foto: Srna / Zasjedanje Glavnog odbora PDP-a

Borenović je ponovio da prioriteti PDP-a u ovoj godini ostaju izmjena Izbornog zakona, te donošenje odluke o parlamentarnom nadzoru nad radom javnih servisa u vlasništvu RS. 

Glavni odbor PDP-a pozvao je pobjednike posljednjih izbora da formiraju izvršnu vlast na razini bh. institucija. 

Sabor PDP-a bit će održan 28. rujna na kojem će biti biran novi Glavni odbor, predsjednik stranke i usvojena ključni programski i statutarni dokumenti, kojim će biti i obilježeno 20 godina od osnivanja PDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close