Kuha se u RS

Borenović: Lukač bi, da je odgovoran, podnio ostavku

''Kao ministar unutarnjih poslova, on bi morao poznavati Ustav i ne bi smio dozvoliti da se na najbrutalniji način guše osnovna ljudska prava i slobode'', rekao je Borenović.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Da ima imalo odgovornosti i morala, Dragan Lukač bi danas podnio ostavku na mjesto ministra unutarnjih poslova, umjesto što drži konferencije za medije pune neistina i obmana, što je svojstveno njemu i njegovim podređenim'', rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

''Lukačeva riječ već odavno ništa ne znači, ali posebno danas kad ne može da demantirati fotografije, snimke, niti narod koji je jučer u Banja Luci podržavao zahtjev za istinom i pravdom, a na svojoj koži osjetio silu koju je na njih Lukač poslao'', dodao je Borenović.

Borenović je kazao da jučerašnjih događaja ne bi ni bilo da su MUPRS i Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka radili svoj posao.

''Nisu riješili slučaj ubistva Davida Dragičevića, niti devet mjeseci imamo ikakvog pomaka. Ljudski je da ljudi koji žive ovdje traže istinu i pravdu, žele da se osjećaju sigurno i da vrate povjerenje u institucije'', navodi se u pisanoj izjavi predsjednika PDP-a.

Borenović je podsjetio Lukača na Ustav Republike Srpske i član 25., koji jamči slobodu misli, opredjeljenja, svijesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja, te član 32. Ustava kojim je zajamčena sloboda izražavanja mišljenja o radu državnih organa i da nitko zbog toga ne smije snositi odgovornost.

''Kao ministar unutarnjih poslova, on bi morao poznavati Ustav i ne bi smio dozvoliti da se na najbrutalniji način guše osnovna ljudska prava i slobode. Nažalost, sve što Lukač čini suprotno je od prava, slobode i demokracije'', zaključio je Borenović.

Kopirati
Drag cursor here to close