Lipanjske zore

Borci Armije se žale na frustrirajuće podvale Gradske uprave

Vijesti / Politika | 10. 06. 2020. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Frustrirajuće su podvale od strane Gradske uprave za članove obitelji poginulih i ranjenih pripadnika Armije RBiH u operacijama iz 1992.'', navela je Jedinstvena organizacija boraca Stari Grad iz Mostara.

Kažu kako su ''ogorčeni, razočarani i uvrijeđeni najnovijim pokušajima krivotvorenja povijesti i događaja iz lišnja 1992. godine kada je Grad Mostar oslobođen od srpsko-crnogorskog agresora''.

Lipanjske zore: Briljantna vojna operacija HV-a, HVO-a i HOS-a kojom je oslobođena dolina Neretve

Sedmog lipnja 1992., započela je operacija „Lipanjske zore". Djelovanjem snaga HV-a, HVO-a i HOS-a, oslobođena je dolina rijeke Neretve, a na nekim mjestima (poput Ošanjića kod Stoca) združene hrvatske snage su izbile na današnju crtu razgraničenja između Federacije BiH i Republike Srpske.


''Osjećamo se dužnima kazati stvarnu istinu, te podsjetiti i na ulogu Armije Republike Bosne i Hercegovine i Mostarskog bataljona u oslobođenju lijeve obale našeg grada. U tekstu pod naslovom: “Lipanjske zore: Briljantna vojna operacija HV-a, HVO-a i HOS-a kojom je oslobođena dolina Neretve“, objavljenom na službenoj stranici Grada Mostara, navedeno je niz neistina i netočnih navoda. HV, HVO i HOS jesu vojske koje su sudjelovale u oslobođenju Mostara 1992, ali ne i jedine. Armija RBiH i Mostarski bataljon u istoj vojnoj operaciji imali su jednako značajnu ulogu kao i ostale navedene komponente'', navode iz ove organizacije.

''Pitamo se i otkud nekome pravo zanemarivati ili minimizirati ulogu i zasluge pripadnika jedine legitimne vojne snage u Bosni i Hercegovini, uz istovremeno veličanje onih koji su kasnije bili režiseri i izvršioci udruženog zločinačkog poduhvata potvrđenog 2017. godine i u Međunarodnom sudu pravde u Haagu. Zbog svega navedenog, uz osudu, pozivamo Gradonačelnika Mostara i press službu Gradske uprave da nas prestanu vrijeđati, da javnost ubuduće ispravno informiraju, a da službenu stranicu Grada prestanu zloupotrebljavati za svoje političke ciljeve'', navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close