Biranje

Borba za Mostar: SUČELJAVANJE stranaka na portalu Bljesak

Provući ćemo pitanja koja su se prečesto spominjala, a na koje su se davali mlaki odgovori ali ćemo tražiti i odgovore na stvari koje se provlače ispod politike.
Vijesti / Politika | 03. 12. 2020. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekima na sreću, nekima na žalost glasnih izbornih kampanja za napokon dočekane lokalne izbore u Mostaru neće biti. Gradske ulice pošteđene su plakata na svakom koraku pa ionako smećem narušen izgled grada neće nagrizati i nasmiješena lica sa sloganima koje će, kao i riječi, mostarska bura zapetljati u prvo grmlje.

Predizborno vrijeme u Mostaru je, zahvaljujući mjerama zbog pandemije – prilično mirno. Vjerojatno ima i onih, apolitičnih i operiranih od politike nakon toliko godina nebiranja, koje ne zanima ono što se bira i ono što se nudi.

A ono što se nudi glasačima u Mostaru nije dovoljno glasno koliko bi trebalo biti. Pravih sučeljavanja nema, nema sudara programa, ideja, vizija i lidera. Sve je prepušteno vizualima koji čekaju lajkanje i druge emotikone da pokažu naklonost nekom nasmiješenom licu – iako ima i namrgođenih – uz neuvjerljive slogane.

Nad napokon predizborni Mostar navukla se i visoka politika pa lokalne potrebe Grada nadglasavaju viši interesi koji nemaju puno veze s ''običnim'' potrebama građana. Puno je toga što je u Mostaru stajalo na mjestu, puno je neriješenih stvari, puno toga napravljeno pogrešno na silu, puno toga prepušteno da padne u zaborav.

Stoga će portal Bljesak.info sljedećih dana sučeliti ideje stranaka i lista koje najglasnije najavljuju borbu za mostarsko gradsko Vijeće. Provući ćemo pitanja koja su se prečesto spominjala, a na koje su se davali mlaki odgovori ali ćemo tražiti i odgovore na stvari koje se provlače ispod politike.

 

Puno je toga što građane Mostara zanima i boli i jasno je da se ne može odgovoriti na svako pitanje. Puno je i onih pitanja na koje jednostavno nema odgovora bez uplitanja institucija koje traže odgovore.

No, nadamo se da će odgovori u našem sučeljavanju pomoći građanima da namirišu one koji bi mogli odgovarati njihovim potrebama i biti odgovorni za posao za kojeg se laktaju.

Izbori u Mostaru održat će se 20. prosinca nakon 12 godina nebiranja. Građani će na dvije liste, one po gradskim područjima i one s gradske liste, birati 35 vijećnika, a oni bi trebali odabrati novog gradonačelnika. Sve ih čeka ogroman posao. Ali, prije njih, rukave trebaju zasukati birači.

Kopirati
Drag cursor here to close