Pavao Miljavac

''Bojimo se da presuda šestorki nije kraj''

"Bilo je puno pitanja, i o tome da će doći neka dokumentacija iz Haaga, da će se u BiH oformiti, ne znamo još u kojoj formi, kao nekakav mini Haag", kazao je Miljavac.
Vijesti / Politika | 07. 03. 2018. u 20:39 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održala je stručno predavanje na temu Obrana i vanjska politika Republike Hrvatske za članove Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) koje je bilo zatvoreno za javnost, no nakon sastanka je izjavljeno kako se razgovor dotaknuo stanja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nakon predavanja u HGZ je izjavila kako je, osim predavanja, sa članovima HGZ održala i razgovor tijekom kojega je saslušala komentare okupljenih, prije svega o sigurnosnim ugrozama sa kojima se Hrvatska susreće danas, ali koje prijete i teritoriju Europske unije, NATO saveza i globalno.

Cilj predavanja i razgovora u HGZ bio je kako odgovoriti na spomeute ugroze u okviru sustava Domovinske sigurnosti, ali i definirati ulogu HGZ u stvaranju društvenih trendova i klime koja treba biti pozitivnija, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.

"Treba zaustaviti najveću ugrozu za koju držim da se s njom danas suočava Hrvatska, a to je demografska depopulacija i kako stvoriti klimu u kojoj će nam mladi ostajati ovdje u Hrvatskoj i vraćati se u Hrvatsku, a ne odlaziti negdje drugdje", izjavila je predsjednica Hrvatske.

Predsjednik HGZ Pavao Miljavac nakon sastanka je kazao kako su okupljeni članovi HGZ posebno bili zainteresirani saznati političko stanje u regiji te stavove susjeda nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala na trilaterali u BiH.

"Bilo je puno pitanja, i o tome da će doći neka dokumentacija iz Haaga, da će se u BiH oformiti, ne znamo još u kojoj formi, kao nekakav mini Haag", kazao je Miljavac.

Dodao je kako je sve ove sugestije članova HGZ predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pobilježila, a generali su zatražili da se u ova pitanja uključi hrvatska diplomacija.

"Bojimo se da presuda šestorki nije kraj, nego da bi se moglo produžiti i dalje, a predsjednica smatra da to sigurno destabilizira cijeli prostor i da Europa i ostali ne razmišljaju o tome", kazao je Pavao Miljavac.

Kopirati
Drag cursor here to close