Nikola Špirić

''Bojim se da radi komadića vlasti ne izgubimo Republiku Srpsku''

"U protivnom bojim se da ćemo ući u jednu agoniju iz koje neće biti dobrih rješenja'', kazao je Špirić.
Vijesti / Politika | 11. 08. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da izbjegavanje primjene Sporazuma o formiranju Vijeća ministara BiH, koji su postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović, uvlači BiH u još dublju agoniju.

"Posebno je sporno da nikada Republika Srpska poslije Dejtona i srpski narod nisu dobili tako ružnu poruku iz Sarajeva u smislu da se ne računa na Republiku Srpsku i Srbe kao konstitutivni narod, da se ne poštuje izborna volja srpskog naroda, što će reći da su Srbi dobili poruku da se okrenu sebi i Republici Srpskoj", rekao je Špirić.

On je poručio Srbima u institucijama vlasti BiH, bez obzira iz koje političke partije dolaze, da se okrenu Republici Srpskoj, da sjednu i da nađu odgovor na to kakva nas budućnost očekuje i da je zajedno trasiraju.

"U protivnom bojim se da ćemo ući u jednu agoniju iz koje neće biti dobrih rješenja. Moja je poruka predstavnicima vlasti bošnjačke, srpske i hrvatske nacionalnosti da se što prije sjedne da se proces odblokira kako ne bismo došli u situaciju da Srbi shvate da su poslije izbora, umjesto primjene njihove političke volje, ignorisani gotovo godinu dana", rekao je Špirić.

On kaže da je zadatak svih koji rade u institucijama BiH da taj ignorantski stav ne dozvole, jer ne smije se shvatiti da je formiranje vlasti opća borba za vlast zbog vlasti, nego radi projektiranja budućnosti i okretanja ka Republici Srpskoj i nedozvoljavanja da se derogiraju institucije i nadležnosti RS-a.

"Bojim se da radi komadića vlasti ne izgubimo Republiku Srpsku", rekao je Špirić, piše Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close