Bez prepucavanja

Bogić Bogićević jednoglasno izabran za gradonačelnika Sarajeva

Bogićević je bio kandidat SDP BiH i 39 je gradonačelnik Sarajeva.
Vijesti / Politika | 26. 03. 2021. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Bivši član Predsjedništva SFR Jugoslavije Bogić Bogićević (u sredini)

Bogić Bogićević jednoglasno je izabran za novog gradonačelnika Sarajeva na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Bio je kandidat SDP BiH i 39 je gradonačelnik Sarajeva.

Gradski vijećnici su očekivali da Bogićević dođe na sjednicu i potvrdi kandidaturu, ali se on nije pojavio u Vijećnici. Sjednica je nakon jednosatne pauze prekinuta.

Mediji su u protekla dva dana prenijeli informaciju da je Bogićević odustao od kandidature, ali službena potvrda o tome nije stigla u Gradsko vijeće Sarajeva.

Ukoliko Bogićević prihvati izbor, a Vijećnici to očekuju, onda će Gradsko vijeće sljedećeg tjedna izabrati i dva zamjenika gradonačelnika.

Za gradonačelnika može biti izabran svaki građanin Bosne i Hercegovine koji ostvaruje biračko pravo na području  Sarajeva. Kandidati za gradonačelnika prije izbora moraju pismeno izjaviti da prihvaćaju kandidaturu.

Bogićević je dao nemjerljiv doprinos očuvanju BiH, bio član predsjedništva SFRJ iz BiH od 1998. godine do 1991.godine, sudionik je povijesne sjednice predsjedništva SFRJ kada je svojim glasom spriječio Jugoslovensku narodnu armiju da napravi vojni puč cijele države.

Tijekom opsade živio je i radio u Sarajevu.

Bio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, potpredsjednik SDP BiH i predsjednik Olimpijskog odbora BiH, dobitnik je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva i brojnih drugih priznanja.

Građani Sarajeva, ali i cijela bh. javnost sada čekaju odgovor Bogićevića na današnju odluku Gradskog vijeća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close