Nezadovoljni

Borci blokirali Bijaču

Borci koji su danas sa nezadovoljstvom dočekali odluku Komisije za usaglašavanje teksta Zakona, blokirali su GP Bijača.
Vijesti / Politika | 09. 08. 2018. u 19:49 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog prosvjeda građana, od 19.40 sati blokirana je dionica autoceste A-1 Zvirovići-Bijača, priopćeno je iz BiHAMK-a. 

Nezadovoljni epilogom sjednice parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima demobiliziranih boraca održane danas u Mostaru, borci su najavili kako odlaze na Granični prijelaz Bijača.

Podsjetimo, po okončanju sjednice Jasenko Tufekčić, potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH i predsjednik Komisije, je ukazao okupljenim borcima i medijima da su prihvaćeni svi amandmani na zakon koje Vlada FBiH nije prihvatila. Ipak, demobilizirani borci su nezadovoljni što još nije usuglašen tekst Zakona.Darinko Boto iz Udruge "Zaboravljeni branitelji", je nakon Tufekčićeve izjave rekao kako su borci opet prevareni, po nalogu 'partije' i njihovih vlastodržaca. 

''Opet se uplela politika i tko zna kad će naše pitanje biti riješeno. A Tufekčić je njihov igrač, on je sada dežurni krivac za sve što se dogodilo! Iza njega kriva je sva partija i sunalogodavci ovoga'', rekao je Boto, još jednom naglašavajući kako su ovo političke igre, te da se moraju uvoditi radikalniji potezi.

''Mi moramo uvoditi radikalne poteze, ovo se drukčije neće riješiti, samo lažu i lažu. Mi smo tražili tri osnovne stavke; a to je javna izrada i objava registra s imenom i prezimenom; odvojen borbeni i neborbeni sektor i borački dodatak koji se odvaja na borbeni i neborbeni. I tražili smo skidanje financiranja s državnog nivoa ovih silnih udruga što postoje. Od toga ništa nismo dobili i oni danas nisu ništa dogovorili, samo nas lažu, to im je u opisu posla'', rekao je Boto, dodajući da je danas usvojeno 'ono što je njima pasalo', jer borci ne znaju što se usvojilo.

Podsjetimo, prije i tijekom sjednice je bilo verbalnih sukoba boraca i policajaca koji su osiguravali prostor u i oko zgrade Vlade FBiH u Mostaru.

Neki od njih su se verbalno sukobili i s Tufekčićem, a neki su prijetili bombom i da će izvršiti samoubojstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close