Predsjednički izbori

Blokiran broj s kojeg su se nudili bonovi u Konzumu za glas na izborima!

Oko SMS-ova na kojima se nudi kupnja glasova kaže da ih je GONG obavijestio, oni su odmah reagirali i kontaktirali HAKOM koji je na traženje DIP-a taj broj blokirao.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2020. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijanić Križanić u programu N1 otkrila je koliko je izlaznost od 16.30 veća u odnosu na prvi krug, ali i manja u odnosu na izbore 2014. Osvrnula se i na slučajeve kršenja izborne šutnje

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Vesna Fabijanić Križanić pojasnila je da je izlaznost do 16.30 veća u odnosu na prvi krug za oko pet posto, a riječ je oko 198.000 birača više nego u prvom krgu, a u usporedbi s drugim krugom 2014. to je 170.000 birača manje.

"Izborni dan protekao je uobičajeno kao i u prvom krugu, bilo je prijava vezano za kršenje izborne šutnje, za remećenje javnog reda i mira, ničega nije bilo ni više niti manje nego u prvom krugu", rekla je Fabijanić Križanić.

Izvijestila je da što se tiče incidenta u Osijeku na jednom biračkom mjestu da je policija podnijela optužni prijedlog protiv jedne osobe za kršenje javnog reda i mira.

Podsjetimo, ondje je jedan građanin vikao na članicu biračkog odbora i vrijeđao je.

Za Zagreb i incident u kojem je verbalno napadnut predsjednički kandidat kaže kako nisu imali prijavu, a je li bilo prijava prema policiji nemaju saznanja.

Oko SMS-ova na kojima se nudi kupnja glasova kaže da ih je GONG obavijestio, oni su odmah reagirali i kontaktirali HAKOM koji je na traženje DIP-a taj broj blokirao.

Kako će se takvi slučajevi dalje razviti Fabijanić Križanić kaže da ne zna jer DIP nije tijelo koje utvrđuje okolnosti, radi li se o pravom ili lažnom pozivu. "Tu su policija i DORH koji mogu eventualno pokrenuti eventualne postupke."

Pojasnila je i da će DIP prve rezultate početi objavljivati od 20 sati, a nakon toga će se osvježavati i objavljivati svakih pet minuta, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close