Emdžad Galijašević

Bivši gradonačelnik Bihaća pušten iz pritvora uz mjere zabrane

Galijašević i Jusić osumnjičeni su za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, odnosno tereti ih se za malverzacije prilikom rušenja stare zgrade Komrada, te prodaje zemljišta zagrebačkoj firmi „Agram“.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2018. u 18:25 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud u Bihaću odredio je mjere zabrane bivšem bihaćkom gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću i bivšem direktoru Javnog komunalnog poduzeća „Komrad“ Hadisu Jusiću, iako je Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona u slučaju Galijaševića inzistiralo na određivanju jednomjesečnog pritvora.

''Kantonalno tužiteljstvo je na ročištu ostalo pri stavu da se osumnjičenom Emdžadu Galijaševiću odredi jednomjesečni pritvor, dok smo se u slučaju osumnjičenog Hadisa Jusića složili da mu budu određene mjere zabrane prilaska svjedocima'', rekao je glavni tužitelj Adnan Tulić.

Galijašević i Jusić osumnjičeni su za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, odnosno tereti ih se za malverzacije prilikom rušenja stare zgrade Komrada, te prodaje zemljišta zagrebačkoj firmi „Agram“.

Bivša načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća Jadranka Redžić i bivša šefica Službe za urbanizam Jasmina Ibrahimpašić, puštene su jučer nakon ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Kopirati
Drag cursor here to close