Izbori

Biraju Doboj i Srebrenica

Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19:00 sati večeras.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2021. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas, 21.2.2021. godine se održavanju ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovitih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasovanje birača u odsutnosti u Gradačcu i Živinicama).

Biračka mjesta su otvorena jutros u 07:00 a zatvaraju se večeras u 19.00 sati. Na nekoliko biračkih mjesta je bilo neznatnog kašnjenja u otvaranju iz tehničkih razloga.

Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19:00 sati večeras.

Sukladno članku 14.1 Izbornog zakona BiH ponovni izbori se provode na osnovu istih kandidacijskih listi i istih izvoda iz Središnjeg biračkog popisa koji su korišteni na poništenim izborima.

Ponovljene izbore u Doboju i Srebrenici u ime Središnjeg izbornog povjerenstva BiH nadgleda 130 supervizora koji su prošli obuku sukladno Programu i metodologiji koji je utvrdilo i usvojilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, te su na osnovu obuke i položenog testa certificirani.

Središnje izborno povjerenstvo BiH podsjeća izbornu administraciju u Doboju i Srebrenici da je člankom 17.1 Izbornog zakona BiH pored ostalog propisano da predstavnici međunarodnih promatrača, udruga građana, političkih stranaka, koalicija, listi neovisnih kandidata i neovisnih kandidata mogu promatrati sve izborne aktivnosti, pod uslovom da se akreditiraju sukladno Izbornom zakonu BiH.

Članak 17.2 Izbornog zakona BiH propisuje da promatrači, u toku promatranja izbornog procesa, neće ometati izborne aktivnosti i poštivat će tajnost glasovanja.

Suprotno postupanje izbornih povjerenstava i biračkih odbora je kršenje Izbornog zakona BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close