Što se događa u SDP-u BiH?

Bijedić: Moguće formiranje nove stranke

"Dajemo punu podršku Vujoviću i Tokiću i ne podržavamo odluku o nestatutarnom isključenju iz SDP-a BiH", rekao je Bijedić.
Vijesti / Politika | 17. 07. 2019. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Enver Bijedić, koji je razriješen dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzlanskog kantona, rekao je danas u Tuzli da će članovi ove partije iz ovog kantona formirati novu stranku ukoliko najviši organi SDP BiH ne promijene odluku o isključenju članova Žarka Vujovića i Huseina Tokića.

Bijedić je na konferenciji za novinare rekao da Vujović i Tokić, koji su zbog koalicije sa SDA u formiranju skupštinske većine u ovom kantonu isključeni iz Kluba poslanika SDP-a BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona i ove partije, imaju podršku dijela članova SDP-a BiH ovog kantona, prenosi N1.

"Dajemo punu podršku Vujoviću i Tokiću i ne podržavamo odluku o nestatutarnom isključenju iz SDP-a BiH", rekao je Bijedić.

Prema njegovim riječima, ukoliko Predsjedništvo SDP BiH ne povuče odluku, oni će biti prinuđeni da svoju političku karijeru traže u novom političkom subjektu, ali ne ni u jednoj od postojećih stranaka.

Bijedić je naglasio da nije isključena mogućnost formiranja nove političke partije koju će činiti članovi SDP-a koji su za ulazak u vlast sa SDA i ostalim strankama Tuzlanskog kantona.

Povjerenstvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla nedavno je isključilo iz stranke poslanike u skupštini Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića i Huseina Tokića, koji su u kantonalnoj Skupštini podržali koaliciju sa SDA.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić dužnosti je razriješio organe Kantonalnog odbora SDP-a i uveo povjerenstvo kojim će rukovoditi DŽevad Hadžić, koji je predsjednik Kluba poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Kopirati
Drag cursor here to close