Milorad Dodik

''BiH živi jer mora, a njome vladaju stranci''

Usvajanje proračuna u kolovozu govori da je bih neodrživa zemlja, smatra srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik
Vijesti / Politika | 28. 07. 2020. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da nepotrebno dugo traje usvajanje proračuna BiH, te da činjenica da BiH u kolovozu dobiva proračun za ovu godinu govori o tome da je ovo neodrživa zemlja.

"Ovdje živi samo ono što mora, a ne zato što je to neka politička volja ili želja bilo kojeg konstitutivnog naroda ili političkih elita", rekao je Dodik i napomenuo da je bilo godina kada je i zadnjih dana prosinca usvajan proračun za tekuću godinu.

Naglasio je da u BiH značajno vladaju stranci, odnosno da prije svega upravljaju bošnjačkom političkom strukturom, te da pokušavaju da modeliraju BiH po svom shvaćanju.

"Svjedok sam toga često kada vidim da Bošnjaci mijenjaju svoje mišljenje onda kada se umiješaju stranci. Jedino autentično danas u BiH djeluje politička struktura Srba i Hrvata. Bošnjaci su podanički nastrojeni zapadnjacima koji pokušavaju da održe njihovo uvjerenje o politikama koje oni žele, a to je unitarna BiH i u tome treba tražiti razloge svim zahtjevima, pa i zahtjeva u vezi s proračunom", rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

Naveo je da je bilo logično da proračun BiH bude usvojen, jer je postojao dogovor političkih lidera, ali da se SDA nije pridržavala toga usvajajući određene amandmane, a odbacujući one koji su došli od Vijeća ministara.

"Drago mi je što se pokazalo da će se završiti ono što je bio bazični dogovor lidera postignut u Istočnom Sarajevu", istaknuo je Dodik, a prenosi Srna.

Napomenuo je da javnost treba da zna da na budžet ne može potegnuti pitanje vitalnog interesa, odnosno da proračun može biti usvojen i s glasovima dva člana Predsjedništva BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close