Brdo kod Kranja

BiH preuzela od Slovenije predsjedavanje SEECP-om

Denis Zvizdić je rekao da će jednogodišnje predsjedavanje najvećim regionalnim forumom biti velika obaveza i poticaj za pružanje doprinosa regionalnoj suradnji.
Vijesti / Politika | 24. 04. 2018. u 17:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina je danas na Brdu kod Kranja preuzela od Slovenije predsjedavanje Procesom suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP).

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je tom prilikom rekao da će jednogodišnje predsjedavanje najvećim regionalnim forumom biti velika obaveza i poticaj za pružanje doprinosa regionalnoj suradnji.

Obraćajući se prisutnima, Zvizdić je kazao da su glavni ciljevi SEECP-a, između ostalog, jačanje sigurnosti, stabilnosti, dobrog političkog okruženja, te ekonomski odnosi i suradnja u oblastima demokracije i pravde. Naglasio je da će BiH, u okviru misije SEECP-a, podržati jačanje ljudskih resursa, kao i borbu protiv nedozvoljenih aktivnosti i terorizma, a u cilju transformacije regije u područje mira i stabilnosti.

Sastanku u Brdu kod Kranja su pored predsjedavajućeg Zvizdića i premijera Slovenije Mire Cerara prisustvovali i premijeri Bugarske Boyko Borisov, Hrvatske Andrej Plenković, Crne Gore Duško Marković i Kosova Ramuš Haradinaj, kao i predstavnici Evropske unije, Srbije, Albanije, Rumunije, Grčke i Makedonije. 

SEECP je na inicijativu Bugarske osnovan 1996. godine pod nazivom Balkanska inicijativa, a radi jačanja ekonomske i političke suradnje, unapređenja dobrosusjedskih odnosa i zajedničke borbe protiv organiziranog kriminala'', priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close