Nema gdje nas nema

BiH otvara veleposlanstva u Keniji, Alžiru, Maroku, Tunisu...

Održana je 19. redovita sjednica Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 11. 03. 2021. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH je na 19. redovitoj sjednici donijelo odluke o otvaranju veleposlanstava Bosne i Hercegovine u Republici Keniji (Nairobi), Slovačkoj Republici (Bratislava), Federativnoj Republici Brazil (Brasilia), Narodnoj Demokratskoj Republici Alžir (Alžir), Kraljevini Maroko (Rabat), Republici Azerbajdžan (Baku) i Republici Tunis (Tunis).

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH koja se odnosi na plan i analizu opravdanosti otvaranja novih diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.).

Donesena je Odluka o prihvaćanju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o suradnji u infrastrukturalnim i građevinskim projektima, te je ovlastilo ministra komunikacija i prometa BiH da potpiše ovaj sporazum.

Također, Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvaćanju Akata Svjetskog poštanskog saveza usvojenih na 3. izvanrednom kongresu Svjetske poštanske unije, te ovlastilo ministricu vanjskih poslova BiH da potpiše Instrument o prihvaćanju ovih akata.

Prihvaćen je poziv predsjednika Republike Tunis Kaisa Saieda za sudjelovanje na XVIII. summitu Međunarodne organizacije za frankofoniju (OIF) koji će biti održan od 20. do 21. studenoga 2021. godine u Đerbi.

Ovlašten je predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Zoran Tegeltija da potpiše Deklaraciju o zajedničkom regionalnom tržištu i Deklaraciju o Zelenoj agendi zemalja Zapadnog Balkana koje su usvojene na Summitu Berlinskog procesa u Sofiji.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvješće o provedbi Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, Aneksa 1B, Članak IV., Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i radu Subregionalne konzultativnog povjerenstva u 2020. godini, priopćeno je iz Predsjedništva. 

Kopirati
Drag cursor here to close