Vijeće ministara

Bez odluke: BiH nije proglasila 11. srpnja Danom žalosti

Bisera Turković uputila je zahtjev sa sazivanje izvanredne sjednice Vijeća ministara sa samo jednom točkom dnevnog reda, vezano za donošenje Odluke o proglašenju 11. srpnja Danom žalosti u BiH
Vijesti / Politika | 10. 07. 2020. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine sa žaljenjem konstatira da, prijedlog točke dnevnog reda u vezi donošenja odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o proglašenju 11. srpnja 2020. godine Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, nije razmatran na jučerašnjoj sjednici.

Materijal za predmetnu tačku dnevnog reda 11. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine uputilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH, ali ni ova točka nije razmatrana zbog odluke predstavnika HDZ BiH da ne podrži cjelokupan predloženi dnevni red zakazane sjednice, priopćeno je iz MVP-a.

U nastojanju da se nastavi kontinuitet primjerenog odavanja pijeteta žrtvama i obiteljima stradalih u genocidu u Srebrenici na području cijelog teritorija BiH, što je bila praksa proteklih godina, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila je zahtjev sa sazivanje izvanredne/telefonske sjednice Vijeća ministara sa samo jednom točkom dnevnog reda, vezano za donošenje Odluke o proglašenju 11. srpnja Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji je jedini nadležan za sazivanje i redovnih i izvanrednih sjednica Vijeća ministara, navode, nije bio u datim okolnostima suglasan da donese potrebnu odluku kojom bi se održala telefonska sjednica i glasalo o predloženoj točki dnevnog reda.

U očekivanju donošenja Odluke Vijeća ministara, što je bila redovita praksa proteklih godina, MVP BiH je uputio instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama BiH u svijetu da dostojanstveno obilježe 11. srpnja 2020. godine spuštanjem zastava na pola koplja/jarbola, te upoznaju zemlje prijema o razlozima za isto, u cilju promicanja toliko potrebne borbe za istinu i pravdu u Bosni i Hercegovini ali i cijelom svijetu.  

Kopirati
Drag cursor here to close