PDP

BiH nije plod ljubavi naroda

Iz PDP-a ističu kako neće dozvoliti Denisu Zvizdiću da BiH nameće Republici Srpskoj kroz vizuru opasne i jednodimenzionalne politike…
Vijesti / Politika | 17. 01. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik Partije demokratskog progresa Milko Grmuša izjavio je da PDP nikad nije i nikad neće dozvoliti predsjedatelju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisu Zvizdiću da BiH nameće Republici Srpskoj kroz vizuru opasne i jednodimenzionalne politike rukovodstva SDA.

"BiH je naziv jednog dioničkog društva u kojem Republika Srpska ima svojih 49 posto i ništa više od toga. Ne postoji državni identitet BiH, već postoji konfederalna zajednica BiH. Ne postoje kulturni, nacionalni niti bilo koji drugi identitet BiH. Sve što je povijesno vezano za BiH povezano je sa vazalstvom, odsustvom karaktera i stava", istaknuo je Grmuša.

Prema njegovim riječima, BiH nije plod ljubavi naroda i ljudi unutar nje, već interesa, priopćeno je iz PDP-a.

"BiH kao interesna zajednica dva konfederalna entiteta može da ima mirnu i prosperitetnu budućnost. Ništa više od toga, to je politika PDP-a i to je opredjeljenje većine građana Republike Srpske", izjavio je Grmuša.

Naglasio je kako je zastupnik PDP-a Branislav Borenović na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH jasno dao do znanja da ta stranka nikad nije i neće dozvoliti Sarajevu da diktira političke procese.

Kopirati
Drag cursor here to close