Susret

BiH nema problema s Crnom Gorom. I obrnuto

Tegeltija je najavio rad na olakšavanju prelaska granice između BiH i Crne Gore, što je u interesu građana i poslovnih subjekata ove dvije susjedne zemlje.
Vijesti / Politika | 24. 05. 2021. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Naši odnosi su prijateljski i bez ikakvih otvorenih, odnosno spornih pitanja. To sa Crnom Gorom ne postoji, jer BiH i Crna Gora nemaju problem ni s granicom", rekao je predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija nakon susreta s predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Na konferenciji za novinare Tegeltija je rekao da je danas potvrđeno i rješenje pitanja putarine na dionici Trebinje-Herceg Novi, što je ranije usuglašeno.

Naveo je kako je prioritet ekonomija, te istakao da je epidemiološka situacija negativno utjecala na vanjskotrgovinsku razmjenu dvije zemlje.

Foto: Fena / Krivokapić i Tegeltija 

Tegeltija je najavio rad na olakšavanju prelaska granice između BiH i Crne Gore, što je u interesu građana i poslovnih subjekata ove dvije susjedne zemlje.

"Povezivanje Sarajeva i Podgorice, posebno na relaciji Foča-Šćepan Polje, naš je prioritet", naglasio je Tegeltija.

Predsjednik Vlade Crne Gore je izjavio da je prioritet put preko Šćepan Polja i brži promet robe i ljudi preko granice.

Krivokapić je rekao da put preko Šćepan Polja mora biti prioriteti Vijeća ministara i Vlade Crne Gore, te da granice budu prohodnije.

"Granice sada predstavljaju elemente koje onemogućavaju brz prolaz ljudi, robe i kapitala učinimo, koliko je moguće, jednostavnijim i bržim", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

 

Kopirati
Drag cursor here to close