Sporazum

BiH jača veze sa Sjevernom Makedonijom

Vijesti / Politika | 26. 02. 2019. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je danas na sjednici Prijedlog sporazuma o ekonomskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, kojim se jačaju bilateralne veze, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Zaključivanjem sporazuma dvije države žele ojačati ekonomske veze te stvoriti mogućnosti za bolju saradnju privrednih subjekata i zajednički pristup trećim tržištima. Intenziviranje ekonomske suradnje bi u konačnici trebalo doprinijeti rastu nacionalnih ekonomija i povećanju robne razmjene dviju država.

Za ostvarivanje tih ciljeva definirane su različite aktivnosti, usmjerene, između ostalog, na jačanje suradnje vladinih i nevladinih institucija te kontakata između gospodarstvenika i njihovog sudjelovanja na međunarodnim izložbama i sajmovima, osnivanje zajedničkih ulaganja, intenziviranje suradnje na međunarodnoj razini u vezi s pitanjima od zajedničkog interesa.

Prijedlog sporazuma s izvještajem o pregovorima bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Kopirati
Drag cursor here to close