Korupcija ubija

BiH doslovno umire

Od presudnog je značaja je da policija bude bez korupcije te odvojena od političkog, patronažnog sustava.
Vijesti / Politika | 09. 03. 2021. u 14:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Korupcija je egzistencijalna prijetnja za BiH, jer zemlja, doslovno, umire. Građani bježe iz zemlje, jer smatraju da ne mogu dobiti pristojan posao bez veze'', rekao je savjetnik za borbu protiv korupcije u BiH, Amerikanac Erik Larson.

Od presudnog je značaja je, poručuje, da policija bude bez korupcije te odvojena od političkog, patronažnog sistema.

''Potrebna nam je profesionalna policija, tužitelji i suci, ako želimo osigurati odgovornost u borbi protiv korupcije. Vlada SAD-a je ponosna što podržava ovu, izvanrednu inicijativu u ZDK-u, koja je samo jedna od antikorupcijskih inicijativa u tom kantonu. Već je pokrenut projekt USAID-a 'Pravosuđe protiv korupcije', a sutra će biti glavna najava povećanog angažmana SAD-a u borbi protiv korupcije u ZDK'', najavio je Larson.

Naime, Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona učinila je dostupnim javnosti sve faze konkursne procedure prijema novih policijskih službenika.

Kako je istaknuo policijski ravnatelj ZDK-a Semir Šut, na natječaj za prijem 125 novih službenika prijavilo se oko 1400 kandidata, od kojih oko 300 iz nepoznatih razloga, nije ni pristupilo testiranju, dok ih je još oko 100 bilo isključeno i zbog nepotpune dokumentacije.

Video: Obitelj Grabo - Poklon i kvar
Kopirati
Drag cursor here to close