Matthew Field

BiH dobila novog veleposlanika Britanije: ''Udvostručit ćemo našu pomoć razvoju regije''

U svom mandatu kaže trudit će se da nastavi graditi jake temelje, na kojima je predano radila Vlada Ujedinjenog Kraljevstva kako bi pomogla BiH da bude prosperitetna
Vijesti / Politika | 05. 09. 2018. u 15:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predajom akreditiva predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću novoimenovani veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field rekao je da je predanost Vlade UK Bosni i Hercegovini snažnija nego ikada, jer između ove dvije zemlje postoji partnerstvo zasnovano na uzajamnom povjerenju, iskrenosti i praktičnoj suradnji. 

''Veliko mi je zadovoljstvo i privilegija, da u ime kraljice Elizabete druge, preuzmem dužnost britanskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini. Odnosi naše dvije zemlje su bliski i dugotrajni. To je partnerstvo, zasnovano na uzajamnom povjerenju, iskrenosti i praktičnoj suradnji'', kazao je Field. 

U svom mandatu kaže trudit će se da nastavi graditi jake temelje, na kojima je predano radila Vlada Ujedinjenog Kraljevstva kako bi pomogla BiH da bude prosperitetna, uključujući i Britansko-njemačku inicijativu. 

''Kao što je i najavljeno na Summitu o zapadnom Balkanu u srpnju u Londonu, udvostručit ćemo našu pomoć razvoju regije, a time i ovoj zemlji. Nastavit ćemo podržavati vaše institucije, poslovne vođe, sudce, policajce, vojnike, nastavnike i mlade. U partnerstvu sa vama, spremni smo uraditi i puno više. Činjenica da su građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučili da napuste Europsku uniju će mnogo toga promijeniti. Ali, to ni u kom slučaju neće umanjiti našu podršku i ostvarivanje težnji njenih građana za euro-atlantskim integracijama. Upravo suprotno, Brexit će značiti veće, a ne manje, prisustvo Ujedinjenog Kraljevstva ovdje'', naglasio je Field. 

Foto: PR / Novi veleposlanik Field i Izetbegović

Veleposlaničku dužnost preuzima nakon dugogodišnjeg rada za britansko Ministarstvo vanjskih poslova. U svojoj karijeri je uglavnom bio nadležan za politička pitanja, bilo da je riječ o bilateralnim odnosima sa Brazilom i Argentinom ili koordiniranju sa Europskom unijom po pitanju bliskoistočnog mirovnog procesa. 

Dobar je poznavatelj prilika u BiH i regiji jer je prethodno radio kao šef Odjela za pitanja Europske unije i politiku Britanskog veleposlanstva u Zagrebu tijekom razdoblja pregovora Hrvatske i EU o pristupu, zatim kao politički savjetnik u Misiji Europske unije u Skoplju i kao šef političkog odjela u Izaslanstva Europske unije u BiH, priopćeno je iz Britanskog veleposlanstva u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close