Borba za Bijelu kuću

Biden nastavlja kampanju nakon negativnog testa, Trump nastavlja 'online'

Biden je ranije zaželio Trumpu da brzo ozdravi.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2020. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden nastavit će u petak kampanju u važnoj "swing" državi Michigan nakon što je testiranjem potvrđeno da je negativan na koronavirus, nedugo nakon što je predsjednik potvrđeno da je predsjednik Donald Trump zaražen, ali ima blage simptome.

Biden, koji je s Trumpom odmjerio snage u burnoj televizijskoj debati u utorak navečer, i njegova supruga Jill negativni su na test na koronavirus, priopćio je u petak njihov liječnik Kevin O’Connor.

Nakon objave rezultata, Biden se uputio u Grand Rapids u Michiganu gdje će nastaviti kampanju. Michigan je takozvana "swing" država, pojam koji se odnosi na države u kojoj realne izglede za pobjedu imaju obje strane i koje su presudne za ishod izbora.

"Sretan sam što mogu objaviti da smo Jill i ja negativni na testu za covid", objavio je Biden na Twitteru.

Biden je ranije zaželio Trumpu da brzo ozdravi.

Trump za sada ima blage simptome i nastavlja s radom, objavila je Bijela kuća.

Demokratska potpredsjednička kandidatkinja Kamala Harris i njezin suprug u petak su bili negativni na test na koronavirus i nastavljaju sa planiranim putovanjima, doznaje se iz njihova okruženja. Harris će kampanju nastaviti u Las Vegasu.

 Trumpova kampanja se nastavlja ''online''

Sva ranija planirana događanja Trumpove predsjedničke kampanje u kojima je predviđeno sudjelovanje američkog predsjednika sele se "online" ili se privremeno odgađaju nakon što su na testiranju Donald i Melanija Trump bili pozitivni na novi koronavirus, objavila je njegova kampanja.

Ranije najavljena događanja u koju su uključeni članovi Trumpove obitelji također se privremeno odgađaju.

"Sva druga događanja u okviru kampanje razmatrat će se od slučaja do slučaja i nekoliko dana unaprijed objavit ćemo odgovarajuću najavu", poručila je Trumpova kampanja.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence u petak je bio negativan na testu na koronavirus i nastavit će voditi kampanju za izbore koji će se održati 3. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close