Posjete

Bez stresa: Kod Hercega uvijek veselo

Predsjednik Herceg upoznao je konzula Ergüna o tomu kako je Vlada, pored borbe s epidemijom, intenzivno radila i na osmišljavanju mjera pomoći gospodarstvu.
Vijesti / Politika | 22. 09. 2020. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Herceg i Ergün

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je u nastupni posjet Yaşara Ergüna, novoimenovanoga generalnog konzula Republike Turske u Mostaru.

U srdačnom razgovoru, Herceg je čestitao gosp. Ergünu na imenovanju, istaknuvši dosadašnju dobru suradnju Republike Turske i Vlade HNŽ te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unaprjeđenjem.

Tijekom susreta bilo je riječi o aktualnom stanju kako u HNŽ-u, tako i u BiH, te o stanovitim aktivnostima i planovima Vlade HNŽ, s naglaskom na mogućnost uspostave još konkretnije suradnje u gospodarstvu, prometne povezanosti i turizma.

Predsjednik Herceg upoznao je konzula Ergüna o tomu kako je Vlada, pored borbe s epidemijom, intenzivno radila i na osmišljavanju mjera pomoći gospodarstvu.

''Na tom tragu, Vlada je usvojila Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potpori ekonomiji na području HNŽ (tzv. Korona zakon) putem kojega će gospodarstvu pomoći s više od 9 milijuna KM, s ciljem očuvanja radnih mjesta'', kazao je predsjednik Herceg.

''Zahvaljujem na srdačnom prijamu i upućenim čestitkama, vjerujem u to kako će ''korona kriza'' uskoro biti iza nas i kako ćemo se, još snažnije, moći posvetiti realiziranju započetih i osmišljavanju novih projekata za dobrobit svih građana Hercegovačko-neretvanske županije'', kazao je konzul Ergün, naglasivši i to kako će s tim ciljem odmah nakon zaustavljanja širenja koronavirusa organizirati posjet investitora i gospodarstvenika iz Republike Turske Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

Na koncu, iskazana je obostrana spremnost za suradnjom i razmjenom iskustava u nastojanjima da se što uspješnije štiti zdravlje građana i zaustavi širenje koronavirusa, priopćeno je na službenoj stranici Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close