Opet problemi

Bevanda poručio SDA: Politizaciju ostaviti za doba nakon virusa korona

Kolegij SDA pozvao je danas Bevandu da prestane s, kako kažu, opstrukcijama i da u skladu s obvezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi promisornu notu Središnjoj banci BiH
Vijesti / Politika | 27. 04. 2020. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda pozvao je ministre da politizaciju u vezi s korištenjem raspoloživih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za brzo financiranje ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije, ostave za doba poslije virusa korona.

"SDA ne treba podsjećati onoga tko sve vrijeme poštuje Ustav, zakon i dogovor što da radi dalje. Kad mi zaključak bude službeno dostavljen bit će ispoštovan", rekao je Srni Bevanda, reagirajući na današnji poziv SDA "da se prestane s opstrukcijama".

Kolegij SDA pozvao je danas Bevandu da prestane s, kako kažu, opstrukcijama i da u skladu s obvezujućim zaključkom Vijeća ministara dostavi provizornu notu Središnjoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava MMF-a za brzo financiranje s ciljem ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije virusa korona.

Vijeće ministara na izvanrednoj telefonskoj sjednici 24. travnja nije donio odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo financiranje /RFI/ od MMF-a s ciljem financiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije. Ministru financija dana su ovlaštenja za izdavanje provizorne note za povlačenje sredstava RFI od MMF-a u iznosu od 265,2 milijuna Specijalnih prava vučenja u protuvrijednosti konvertibilne marke po tečaju na dan povlačenja sredstava, prenosi Srna

SDA pozvao Bevandu da prestane s opstrukcijama

Stranka demokratske akcije /SDA/ pozvala je ministra financija u Vijeću ministara Vjekoslava Bevandu da prestane sa, kako kažu, opstrukcijama i da u skladu sa obavezujućim zaključkom Savjeta ministara dostavi provizornu notu Centralnoj banci BiH kako bi se omogućilo korištenje raspoloživih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za brzo financiranje s ciljem ublažavanja ekonomskih i drugih posljedica epidemije virusa korona.

Kolegij SDA pozdravio je usvajanje rebalansa budžeta i Zakona o ublažavanju posljedica pandemije u Zastupničkom domu i pozvao izaslanike u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ da glasaju za zakon i tako omoguće ublažavanje posljedica udara na ekonomiju Federacije, priopćeno je iz SDA.

"Pozivamo skupštine općina i kantona da, po ugledu na FBiH, usvoje mjere iz svoje nadležnosti s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica epidemije virusa korona", navodi se u priopćenju.

Iz SDA zahvaljuju građanima na pridržavanju propisanih mjera i istovremeno ih pozivaju na oprez i dalje disciplinirano poštivanje važećih mjera radi sprečavanja širenja virusa korona.

Kolegij SDA pozvao je Federalni krizni stožer da pažljivo prati epidemiološku situaciju i hitno reagira u slučaju pogoršanja.

Vijeće ministara na izvanrednoj telefonskoj sjednici 24. travnja nije donio odluku o povlačenju sredstava Instrumenta za brzo financiranje /RFI/ od MMF-a s ciljem financiranja povećanih potreba zdravstvenog sektora i mjera ekonomske stabilizacije.

Ministru financija dana su ovlaštenja za izdavanje provizorne note za povlačenje sredstava RFI od MMF-a u iznosu od 265,2 milijuna Specijalnih prava vučenja u protuvrijednosti konvertibilne marke po kursu na dan povlačenja sredstva, prenosi Srna

Kopirati
Drag cursor here to close